El primer llargmetratge de Santi Trullenque s’estrena divendres als cinemes

‘El fred que crema’ opta diumenge al Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula

‘El fred que crema’, el primer llargmetratge de ficció del director Santi Trullenque, de l’Ametlla del Vallès, arribarà a les sales de cinema aquest divendres. Abans, però, hi haurà dues preestrenes, dimecres als cinemes Illa Carlemany d’Andorra, i dijous als Bosques Multicines de Barcelona. L’arribada del film a les sales comercials coincideix amb la celebració, aquest diumenge, de la gala dels XV Premis Gaudí, en què ‘El fred que crema’ està nominada a Millor Pel·lícula, juntament amb ‘Alcarràs’, de Carla Simón; ‘Suro’, de Mikel Gurrea, i ‘Nosaltres no ens matarem amb pistoles’, de Maria Ripoll.

La pel·lícula arribarà als cinemes després d’un intens recorregut per diferents festivals del país i de fora, com el BCN Film Festival o la Cerdanya Film Festival. També ha passat per països com el Japó i Austràlia. Al cinema Alhambra de la Garriga es farà una presentació. “Aprofitant que al repartiment hi tenim dos actors garriguencs, Albert Vilcan i Daniel Codina, farem que sigui una sessió especial, ja que l’Alhambra és el cinema on vam créixer i on es van despertar vocacions”, diu Trullenque.
‘El fred que crema’ està protagonitzada per Greta Fernández, Roger Casamajor, Adrià Collado, Daniel Horvath, Pedro Casablanc i Ksawery Szlenkier. Amb el rerefons de la Segona Guerra Mundial i l’arribada d’una família jueva que fuig de la persecució alemanya a un poble d’Andorra, el film té l’excusa per abordar una tragèdia familiar, local i íntima però sempre universal. “És una pel·lícula sobre la naturalesa del mal i de l’odi que vol regirar l’estómac i les emocions més primàries. Un odi que s’hereta i constitueix un dels pilars fonamentals d’una família abocada a una onada de violència física i emocional per un passat que es creia enterrat”, explica el director.

El llargmetratge també parla de “la gent d’antes, d’una època i d’una manera de ser i de fer, de la duresa d’una terra que s’impregnava en la pell i el caràcter de la seva gent, de famílies fetes de pedra picada, perquè havien nascut en un entorn inhòspit i despietat, una naturalesa sempre cruel i abassegadora”. Per tant, la pel·lícula també parla de supervivència i de l’obligació de ser més fort que les circumstàncies.

Trullenque remarca que portar a terme aquest projecte no ha estat una tasca fàcil, i ha hagut de superar més d’un obstacle. El primer va ser l’aturada del rodatge per la covid, quatre dies després del seu inici, i posteriorment, quan faltaven tres setmanes per la represa, la pèrdua de la seva protagonista i part del repartiment. També es van trobar amb les dificultats de rodar a l’alta muntanya en ple hivern envoltats de neu i un fred paralitzant, i convertir-se així en la primera pel·lícula catalano-andorrana, segons diu el director.

“Tot i les dificultats, i gràcies a un grup de productors valents i decidits i amb un esforç logístic herculi, s’ha aconseguit un treball de producció impecable, que brilla a cada fotograma del llargmetratge, mitjançant escenes que reviuen una tradició i una cultura d’antuvi i escenaris que ens transporten a la duresa d’uns Pirineus magnificents i inalterables davant del drama humà.”

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 249 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't