Projecte I.G.L.U. uneix música, teatre i il·lustracions a ‘El lloc del desig’

Una de les components de la companyia és la il·lustradora Clara Sáez, de Granollers

La música, el teatre i les il·lustracions en directe s’entrellacen en l’espectacle ‘El lloc del desig’, que Projecte I.G.L.U. presenta dissabte a les 6 de la tarda al Teatre Auditori de Granollers després d’haver fet diverses funcions per als escolars al llarg de la setmana. Les seves creadores, l’actriu Maria Jover i la il·lustradora Clara Sáez, de Granollers, han dissenyat un espectacle molt visual, interactiu i immersiu que porta a fer una reflexió sobre el que és el desig i a descobrir el seu lloc. “Aquesta descoberta la fem a través del teatre, i d’un viatge que també és un paisatge i una festa”, va comentar Sáez dimecres després d’un assaig de l’obra al mateix TAG. “Com que el lloc del desig és diferent, perquè cadascú de nosaltres és diferent, aquest viatge i aquesta festa també serà diferent per a totes les persones que el facin, per això ens interessa molt que tothom sigui partícip de la construcció d’aquest lloc”, va dir Jover.

El viatge comença ja al vestíbul del teatre quan reben els infants. “A partir d’aquí comença un viatge on apareixen sons, músiques, colors i formes, i on les diferents disciplines es fusionen i creen moltes capes, per anar a descobrir el desig”, va comentar Sáez. Aquesta idea la va corroborar Jover: “La proposta és que hibridem les disciplines, que estiguem dins aquest món i que puguem viure els diferents llenguatge artístics a la vegada.” Precisament, és el que feien a l’hora de treballar: “Quan treballàvem en la construcció d’una imatge també la treballàvem amb els sons, i així igual amb tota la resta.” A l’hora de treballar el tema del desig s’han basat en les idees dels filòsofs francesos vitalistes Félix Guattari i Gilles Deleuze. “Diuen que el desig no és una cosa material i finita, sinó que està en constant transformació i canvi”, va assenyalar Jover.

El tema del desig, precisament, ja el van treballar en els seus inicis. De fet, les representacions d’aquests dies de Projecte I.G.L.U. a Granollers representen la tornada al lloc on va començar tot. Jover i Sáez van recordar que el 2019 van rebre un encàrrec de Roca Umbert i van acabar convertint La Tèrmica en una fàbrica de desitjos. “Vam convidar els infants i les famílies a crear el seu desig”, va especificar Sáez. El projecte, que es va allargar durant quatre anys, es va concretar amb tallers plàstics i instal·lacions. “Ens vam adonar que el tema donava molt de si i vam decidir continuar-lo d’una altra manera.” Projecte I.G.L.U. presentar a una convocatòria del Teatre Lliure i els van donar una beca de recerca que les va portar a investigar filòsofs que havien estudiat el tema del desig, des d’una vessant més oberta. “A partir de noves idees vam crear l’espectacle gros, ‘El lloc del desig’”, van explicar.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't