L’Ajuntament de Sant Feliu vol reforçar el sistema porta a porta aplicant millores tecnològiques als contenidors domèstics i a les recollides per tenir més informació. Tot just ara fa 20 anys de la implantació d’aquest sistema al municipi. A banda, ja s’ha potenciat la recollida de l’oli de cuina i els residus tèxtils amb contenidors per millorar els percentatges de recollida selectiva al connjunt del municipi.
Sant Feliu, que va ser un dels primers que ho va fer a Catalunya, va celebrar aquesta fita dissabte al matí amb un acte a la sala de plens de l’ajuntament. S’hi va explicar l’estat del servei, la necessitat de reciclar més i els reptes de futur. En aquest sentit, també s’hi va dir que s’està treballant per incorporar la tecnologia al porta a porta, informa Roger Rams.
Tot i l’elevada eficiència del sistema porta a porta, que permet assolir xifres de reciclatge molt més elevades que amb el sistema de cubells, l’objectiu del govern municipal és millorar les dades. Actualment el percentatge de residus que se separen de manera correcta a Sant Feliu se situa al voltant del 70%, molt per sobre de la mitjana catalana, que és del 46%.
La millora de les dades a Sant Feliu, segons va apuntar l’alcalde, Pol Cabutí, passa per reduir el nombre de residus i aconseguir generar en mínim rebuig possible. Actualment al municipi només hi ha contenidors al carrer de vidre a banda dels de tèxtil i oli domèstic. El porta a porta inclou l’orgànica, el rebuig, els envasos lleugers i el paper i cartró.
L’acte de dissabte va omplir la sala de plens de l’ajuntament de gom a gom i va tenir un aire institucional. Va aplegar quatre dels darrers alcaldes del poble: Francesc Pineda, Toni Verdaguer, Mercè Serratacó i l’actual, Pol Cabutí. A més a més, hi van participar exregidors de Medi Ambient que han treballat en els darrers mandats per desplegar el porta a porta a Sant Feliu.
Durant les seves intervencions, tots els dirigents van destacar l’aposta del municipi per aquest sistema de recollida de residus, i van explicar com s’ha treballat al llarg dels anys i des de diverses formacions polítiques per mantenir el porta a porta i millorar les dades de reciclatge.
En la seva intervenció, Pol Cabutí va destacar que Sant Feliu ha reduït “dràsticament” els residus que envien a l’abocador des que es va començar a fer el porta a porta el 2004. Aleshores, Sant Feliu se sumava a aquest model innovador, que ja tenien altres municipis com Tiana, Tona o Riudecanyes, que havien iniciat el nou model el 2000. Actualment, el porta a porta s’aplica a 300 municipis de Catalunya.
{{ comment.text }}