Una trentena de persones van poder gaudir dijous passat al vespre d’un tast de vins de Pansa Blanca de la DO d’Alella, en un acte organitzat pel Club de Premsa d’EL 9 NOU a Can Raspall, a la Garriga. El Celler convidat, Raventós d’Alella, va ser representat per Serafí Martínez, sommelier i responsable comercial de diferents Cellers a Catalunya, i Carles Datsira, gestor de vendes i assessor de sommeliers i restauradors del territori català. Taqui, empresa distribuïdora gastronòmica de la Garriga, va col·laborar en el tast.
La DO d’Alella n’és una de petita, amb poc més de 200 hectàrees a les valls de la Serralada de Marina, a l’entorn del Parc que duu el mateix nom, amb proximitat a Barcelona, al Vallès i al mar. Cada any, 400.000 ampolles del territori surten a la venda. Martínez comentava que la DO, tot i ser petita, té moltes particularitats, com ara la pansa blanca, autòctona del territori. “Hi ha dos vessants a la DO d’Alella: el de mar, amb un clima càlid i brisa marina, que propicia vins més potents i alcohòlics, amb un toc salí, i el d’interior, de clima continental, que dota els vins de més complexitat aromàtica”, apuntava.
Al tast de vins es varen poder degustar sis vins de l’interior.
A continuació es varen poder degustar tres vins producte d’un procés més complex: el Galàctica, més intens; el Pansa Rosada, obtingut per Pansa Blanca més rosada –tot i ser raïm blanc, no negre–, i l’Allier, vi Chardonnay de 2014, que els assistents van poder tastar abans que hagi arribat a les botigues.
La DO d’Alella es va presentar com el vi de proximitat al Vallès Oriental, que ha procurat mantenir la singularitat de cada finca, amb molta cura per la qualitat del producte, i que té vocació d’estrendre’s entre consumidors i establiments.
Tast de DO Alella amb EL 9 NOU
El Club de Premsa del periòdic organitza una degustació de vins de pansa blanca a la Garriga
Notícies relacionades
{{ comment.text }}