Una entitat animalista fa a la Roca un projecte per donar en adopció cavalls procedents de comisos

FAADA impulsa aquesta iniciativa que sorgeix del tractament a una euga recuperada en una finca de Sant Pere de Vilamajor

El 9 Nou
09/05/2019
La Roca del Vallès

La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) impulsa un projecte per ajudar en la recuperació de cavalls que procedeixen de comisos judicials en un centre veterinari equí de Valldoriolf, a la Roca. És el projecte Shanaan –porta el nom d’una euga recuperada en una finca de Sant Pere de Vilamajor l’any 2016– i pretén que aquests animals puguin trobar una persona o família que els adopti i no estiguin condemnats a quedar-se per sempre més en un refugi.

De retruc, això facilitarà habilitar noves places als refugis per donar acollida a nous èquids procedents de comisos. La proposta de FAADA també persegueix generar un model de rehabilitació aplicable per aquests casos i transmetre’l a centres que tracten amb cavalls que han passat per situacions de maltractaments o falta d’atenció. Actualment, es treballa amb dos cavalls. Són dues eugues propietat de la Generalitat.

Laura Riera, de la fundació FAADA, explica que el primer pas és aconseguir el maneig d’aquests cavalls. És “un procés lent” perquè cal generar “confiança” amb l’animal. També es té en compte tot el procés de rehabilitació física perquè cal recuperar la capacitat muscular d’aquests èquids. I la recuperació psicològica centrada en la conductual: “Han d’aprendre a ser un cavall un altre cop” i a “relacionar-se amb altres animals”, explica Riera a EL 9 NOU. I en l’emocional: “Cal que se sentin segurs i autònoms.” A banda, hi ha tot un pla d’atenció veterinària per detectar malalties i possibles problemes que pugui presentar (fongs, problemes a la pell…) i fer la vacunació i la desparasitació.

Durant el procés, els cavalls són tractats per dues persones: dos professionals o un professional i un voluntari que treballen de forma coordinada. En el projecte, hi també participen voluntaris. Els centres com el de la Roca del Vallès hi col·laboren tenint el cavall i només cobren per les despeses que cobreixen la seva alimentació. L’objectiu és trobar espais col·laboradors prop d’on són els tècnics i els voluntaris que participen en el projecte per facilitar el procés.

Quan s’acabi el procés de rehabilitació, es podran posar en marxa els tràmits per aconseguir l’adopció de cada cavall. Els experts de FAADA faran una selecció de les famílies interessades que han de poder donar als animals un vida en llibertat o en semillibertat, garantir que tindrà companyia d’almenys un altre èquid i que l’alimentació es farà amb fenc i civada en flor podent-se acompanyar de complements nutricionals i pinso. Els diners de l’adopció es destinaran a finançar el projecte. El projecte està obert a col·laboracions de particulars o d’empreses per finançar les despeses que representa.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 880 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't