| 09:09
Opinió

Mentre continuï el nivell 4 d’alerta terrorista, cal demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que reconsideri la seva ordre de vigilar els jutjats les 24 hores

Cal que el TSJC posi fi a l’operació Toga

A inicis del febrer passat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va emetre un ordre als Mossos que exigeix protecció presencial permanent als equipaments judicials del país. Va ser la reacció de l’alt tribunal després que alguns jutjats, entre els quals el del carrer Josep Umbert de Granollers, apareguessin amb les portes plenes de fems en una protesta dels CDR pel judici als polítics independentistes, però també per qüestions com els desnonaments, la precarietat laboral o el masclisme d’algunes sentències judicials. Els Mossos van respondre amb l’operació Toga, el que als jutjats de Mollet i Granollers es concreta en una parella d’agents les 24 hores del dia, els set dies de la setmana.

Divendres passat, a la sortida de la trobada amb alcaldes del Vallès Oriental per tractar sobre la situació d’inseguretat generada sobretot pels robatoris en habitatges, el conseller d’Interior, Miquel Buch, reconeixia a preguntes d’EL 9 NOU que l’operació Toga està restant efectius policials a les operacions de prevenció de delictes. Atrapats per la manca d’agents després d’anys sense convocar noves places i enmig d’un judici al Tribunal Suprem que posa en qüestió la professionalitat dels Mossos, Interior sembla que no tingui altra sortida que la del dia passa, any empeny.

El cas és que, mentre continuï el nivell 4 d’alerta terrorista i a la vista que en aquests mesos no s’ha registrat cap incident als jutjats, cal demanar a l’alt tribunal català que reconsideri la seva ordre. Caldria que tornés el sentit comú al TSJC. Per motius de seguretat, els Mossos es cuiden prou de difondre públicament a on i com ha quedat tocada de mort la seva tasca de prevenció i vigilància a la comarca, però els nostres representants judicials, els jutges degans de Granollers i Mollet, bé poden aconsellar als seus companys del TSJC perquè els agents que ara perden el temps a la porta dels seus jutjats tornin a fer feines molt més constructives i es desmantelli d’una vegada l’operació Toga.