| 14:02
Opinió

La gent del carrer, qualsevol persona, té la darrera paraula per triar-lo i tothom és convidat a participar-hi.

Els candidats a Vallesà de l’Any 2023

Els 10 candidats que aspiren al premi Vallesà de l'Any 2023, que es lliurarà a Sant Feliu de Codines el 15 de maig
Els 10 candidats que aspiren al premi Vallesà de l’Any 2023. Podeu votar-los en aquest enllaç

EL 9 NOU i EL9NOU.CAT arrenquen una nova convocatòria de la 18a edició del premi Vallesà de l’Any amb la proposta de 10 candidats. Des que el 2006 EL 9 NOU va proposar aquest reconeixement als lectors, subscriptors i ciutadania en general, la gran resposta del públic l’ha convertit en un referent per distingir vallesans de mèrit.

El repàs als premiats és eloqüent d’una comarca emprenedora. En ordre cronològic, els guardonats han estat Mercè Riera, d’El Xiprer; el doctor Germà Morlans, de la Unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital de Granollers; Imma Navarro, de l’associació Apadis; el pallasso Tortell Poltrona; el desaparegut doctor Carles Vallbona; Carme Grau, de la fundació Oncovallès; Laia Guinjoan, del Banc dels Aliments; les nedadores artístiques Laia Pons, Meritxell Mas i Cristina Salvadó; els artesans d’escenaris Josep i Jordi Castells; Mercè Llauradó, de la cooperativa Apindep; el desaparegut empresari Víctor Martínez Vicario; Lluïsa Oller, presidenta de Viver de Bell-lloc; el desaparegut Ramon Mora, del Banc dels Aliments; l’activista feminista Carme Diaby; els impulsors d’Oncodines, Jordi Franquesa i Lluís Vilalta; l’estudiant Imad Benhessou i Dani Julià, director de la Fundació REIR i el darrer premiat.

Tots ells i elles són els que van rebre més vots, però també caldria destacar els més de 300 candidats que han optat al premi aquestes dues dècades. Igual que els guanyadors i candidats dels altres dos reconeixements a la gala del Vallesà de l’Any, el Premi Talent Jove, del Consell Comarcal i que reconeix el vallesà o vallesana amb menys de 25 anys, i el Premi Lideratge Territorial, de Pimec Vallès Oriental i que distingeix emprenedors i empresaris de la comarca.

Fins al 24 d’abril, els lectors del diari i els internautes que visitin EL9NOU.CAT –els uns amb la butlleta que es publica cada setmana al diari i els altres amb un clic– tindran a les seves mans la decisió de qui es mereix aquest guardó. La gent del carrer, qualsevol persona, té la darrera paraula per triar-lo i tothom és convidat a participar-hi.