| 09:23
Opinió

El tret de sortida s’ha fet a Vilamajor i caldrà consolidar-les amb més suports

Unes Resiolimpíades per fer-se escoltar

Participants a la prova de ciclisme de les Resiolimpíades del Vallès aquest divendres a Sant Antoni de Vilamajor / foto: Griselda Escrigas

Sant Antoni de Vilamajor va acollir les primeres Resiolimpíades del Vallès divendres passat, una cita que conjuga l’esport amb la reivindicació de visibilitat per als qui viuen a residències de la gent gran. Hi van participar uns 150 esportistes d’una desena de llars d’avis del Vallès Oriental i del Vallès Occidental i van practicar disciplines com futbol, bàsquet, voleibol, ciclisme, curses de velocitat i relleus o llançaments de pes i de javelina, tots els jocs adaptats a les seves condicions. El que menys importava era qui feia més gols o qui arribava primer, el més important era participar i ser-hi pel fet d’autoafirmar-se, que no és poca cosa.

L’esport pot ser un gran instrument per a la transmissió de valors. Són les palanques que empenyen el caràcter de les persones i permeten el seu creixement personal i social. L’activitat física, tant individual com col·lectiva, contribueix a formar una ciutadania activa i compromesa. Perquè és que, a més de fer salut, els qui fan esport prenen consciència de conceptes com el respecte als altres i a un mateix, l’esperit d’equip, la perseverança, la cooperació, la lleialtat, l’empatia o el sacrifici, entre d’altres. S’insisteix molt en la promoció de l’esport entre infants i adolescents i, certament, és necessari, igual que ho és adonar-se que els valors es treballen tota la vida i sense que importi el sexe, l’edat o les condicions físiques i mentals. És per això que s’ha d’aplaudir i encoratjar l’organització de les Resiolimpíades. El tret de sortida s’ha fet a Vilamajor i caldrà consolidar-les amb més suports d’administracions i patrocinadors privats.

Unes 40 llars vallesanes de gent gran van interessar-se en les Resiolimpíades. La majoria van fer-se enrere pels costos que significava traslladar la seva gent gran amb transport adaptat fins al lloc de competició. Si en lloc de gent gran qui necessitava patrocini per anar a competició haguessin estat joves, la cosa hauria estat més senzilla? Cal preguntar-s’ho i reconèixer que la gent de les residències necessiten més atenció per part de la societat. Amb l’atenció de les seves famílies, és clar que no n’hi ha prou.