| 10:37
Opinió

El Departament d'Interior ha de posar fil a l’agulla abans no es descontroli, encara més, el 'top manta' a Canovelles.

El ‘top manta’ al mercat de Canovelles

Un manter al darrer mercat de Canovelles d'aquest diumenge
Un manter al darrer mercat de Canovelles d’aquest diumenge / foto: Griselda Escrigas

El de Canovelles és un dels mercats ambulants més grans del país en nombre de parades i superfície ocupada. Amb més de 60 anys de tradició, es calcula que cada diumenge hi passen més de 10.000 persones, fet que el converteix en una atracció que va més enllà d’una compra i venda de productes. L’èxit contrastat del mercat de Canovelles transcendeix la plana vallesana (Granollers, les Franqueses, la Roca, etc.) i és habitual sentir-hi accents diferents d’arreu del país. No és estrany, doncs, que també atregui els qui fomenten l’il·legal top manta.

L’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, comença a estar fins al capdamunt de la manca de compromís del Departament d’Interior de la Generalitat per posar fre al top manta al mercat. S’ha de reconèixer que el conseller Elena i els comandaments dels Mossos han demostrat empatia amb el problema i que fins i tot han tirat endavant algunes accions conjuntes amb les policies locals de Canovelles, Granollers, les Franqueses, els Mossos, la Guàrdia Civil i la policia estatal, o sigui, tots els cossos de seguretat amb competències contra el top manta, perquè el fenomen, a més de seguretat ciutadana, també implica altres delictes contra la propietat intel·lectual i industrial per la falsificació de peces de roba. L’alcalde Cordero ha reclamat insistentment més continuïtat en aquestes actuacions i més agents dels Mossos assignats al mercat de Canovelles. Fins ara, però, només n’ha obtingut bones paraules i poca concreció.

Uns 350 manters s’instal·len cada diumenge al mercat de Canovelles, sobretot en els accessos del passeig de la Ribera i el parc de la Quitxalla. I ho fan perquè troben clients, joves d’arreu que busquen roba de marca falsificada per bastant menys del que costa la roba autèntica. És evident que la Policia Local de Canovelles, igual que la dels municipis veïns, no poden enfrontar-se totes soles contra aquesta forma de delinqüència. Més agents i operatius dels Mossos són la solució. Elena i els seus tècnics han de posar fil a l’agulla abans no es descontroli –encara més– el top manta a Canovelles.