| 10:00
Opinió

Celebrem la vida, mentre els focs artificials guspiregen entre les branques de la mèlia.

Viure dempeus i mirar endavant amb il·lusió

Dilluns 28 de juny de 2021
Nit
Al matí treballo a l’escola. Portem el Duc a la veterinària perquè li faci una biòpsia a l’estómac. Avui se celebra un acte al Parlament de rebuda dels nou presos independentistes indultats. L’expresidenta Forcadell encoratja els diputats a treballar pel “benestar i la felicitat” dels ciutadans, a “defensar sempre la llibertat d’expressió i la democràcia” i a no permetre que la censura els faci canviar les conviccions. El Duc fa una estona que és a casa, encara està una mica sedat. Al vespre fem revetlla al jardí, penjo una tira de bombetes blanques. La taula llarga sobre l’herba amb cadires desparellades els espera tots, tenim moltes coses per celebrar. Fa 19 anys que vivim a casa i és l’aniversari de l’Albert. Celebrem que avui podem sopar junts. Celebrem la vida, mentre els focs artificials guspiregen entre les branques de la mèlia.

Dimarts 29 de juny de 2021
Capvespre
El dia s’ha alçat núvol. Esmorzo a la terrassa, cafè amb llet amb coca, que encara és més bona que ahir, mentre llegeixo La Companyia Nòrdica d’Albert Villaró. Passo el dia escrivint.

Dimecres 30 de juny de 2021
Vespre
Tornem a la veterinària a punxar el Duc. Toca esperar els resultats, però té més gana. La repressió no frena, el Tribunal de Comptes exigeix 5,4 milions a 34 exalts càrrecs per l’acció exterior de l’1-O. Passo el dia a l’altell.

Dijous 1 de juliol de 2021
Vespre
En tot el dia no m’he mogut de l’altell intentant avançar la feina. Cap al tard, l’ANC de Vilamajor ha organitzat una xerrada presentada pel Joan Puig, director de la Republica.cat, amb Gonzalo Boye i Josep Costa perquè parlin del moment judicial que viu l’independentisme. Gràcies pel vostre positivisme i per dir les coses tan clares. Boye diu: “En la vida, hay que vivir de pie y mirar de frente y esto tiene unos costos muy altos”. Trobo a faltar aquell esperit que ens va moure a concentrar-nos davant de la Conselleria d’Economia i dels dies posteriors de les primeres detencions; la de l’1 i el 3 d’octubre on tots anàvem a l’una; la de la concentració a l’aeroport, les marxes per la llibertat i altres accions de Tsunami Democràtic com a resposta a la sentència; del 27 d’octubre esperant als carrers dels voltants de la Ciutadella la declaració d’independència i marxant després eufòrics cap a la Plaça Sant Jaume… Trobo a faltar la il·lusió, la unitat i la força que vull creure que tornaran. Com diu Jordi Cuixart “ens cal redefinir una estratègia compartida”.

Divendres 2 de juliol de 2021
Vespre
El diari d’aquest divendres de El 9 Nou dedica un espai als nois que han tret la millor nota de selectivitat. M’emociona la fotografia de l’Anna Mas d’Imad Benhessou abraçat als seus pares, Saumya i Rachid. Em fa feliç que la nota més alta sigui la d’un jove de les Franqueses de pares d’origen marroquí que vol ser metge. Espero que la cultura brindi un futur millor als nostres joves i que no hagin de marxar a l’estranger perquè es valori el seu talent. I m’emociona que entre els millors hi hagi també l’Elba Alfaro, veïna de Sant Pere, alumna de l’institut Vilamajor i exalumna de l’escola Torre Roja. Moltes felicitats, Elba, és un gran orgull! Sorpreses boniques, del mateix diari, a la secció Cromos de la contra es fa ressò del triplet del dia 29 de juny, dia de Sant Pere; aniversari del naixement de la Peronella d’Aragó, senyora del palau de Vilamajor; i també, de la presentació de Confidències d’una reina al costat de la Torre Roja. Recordo les campanades, era diumenge al migdia i a la missa del patró és el moment de l’any en què toquen durant més estona, vam esperar pacientment per continuar i, digueu-me fantasiosa, però a mi em van semblar una autèntica benedicció.
He anat a Santa Maria de Palautordera a la presentació de la novel·la El llarg silenci dels botxins de l’Alfons Cama. Quin plaer tornar a una presentació! M’ha fet molta il·lusió retrobar l’Alfons i la Teresa.

Dissabte 3 de juliol de 2021
Tarda
Sortim a caminar, fa massa dies, no pot ser. Tenim amics a dinar, la sobretaula s’allarga tota la tarda. Que bé s’està, quan s’està bé!

Diumenge 4 de juliol de 2021
Tarda
Caminem aviat, fa molta calor. Tot està molt sec: els camps segats, les plantes de crespinell gros s’han fet les mestresses dels marges, les bardisses ben empolsinades estan acabant la florida i clamen pluja. Ahir no vaig escriure, avui escric matí i tarda.