Evelyn López: “En el Grau d’Economia he après a ser més analítica”

Evelyn López estudiant de 24 anys del Grau d’Economia de l’últim curs de la Universitat de Barcelona. La jove explica els aspectes més rellevants del grau i per què va decidir estudiar-ho.



30/09/2022

ANDREA HIDALGO | MIREIA PÉREZ

Evelyn López, estudiant d’Economia.

Què et va cridar l’atenció del Grau en Economia?

M’agrada molt tot el que abasta, perquè l’economia és present en el nostre dia a dia, en siguem conscients o no. Com per exemple en un fet tan simple com anar a comprar pa ja estem realitzant transaccions econòmiques.

Quin és el teu objectiu amb aquesta carrera professional?

Per a començar aprendre molt, i posteriorment trobar un treball que segur que gaudiré, ja que és una carrera que m’ha aportat moltes coses positives.

Per què la Universitat de Barcelona?

En la UB ens donen coneixements tant teòrics com pràctics, que ens permeten endinsar-nos dins del món de l’economia i saber identificar els problemes, i més important encara donar o conèixer solucions.

Què significa l’economia per tu?

Per a mi ho és tot. Al principi quan vaig decidir matricular-me no era conscient que abastava moltes coses i que potser sortiria una mica col·lapsada i sense res clar, però una vegada dins he après que tot és economia; tots estem connectats els uns als altres directament o indirectament per fluxos econòmics.

Quines consideres que són les qualitats que ha de tenir algú que vulgui estudiar economia?

No cal tenir cap qualitat en concret, simplement que t’agradi. Però, recordo, que el primer dia de classe els professors en deien que havien de tenir inquietuds polítiques i socials, facilitat per les matemàtiques i sobretot, bona capacitat d’abstracció i critica.

És una carrera que està a l’abast de tothom?

Si, amb constància tothom pot treure’s la carrera, però el més important és saber que no és una carrera fàcil, que té matemàtiques i sobretot has de tenir vocació.

Quines hores li dediques? 

Fins ara treballava molt i no em quedava més remei que assistir al treball de matins, anar a la universitat a les tardes i estudiar de nit. Aquest, que en principi és el meu últim any, he baixat una mica el ritme laboralment per a dedicar-li més temps a la universitat, ja que després de portar tres anys de carrera així necessitava un respir.

El teu treball té relació amb l’economia?

Ara mateix el meu treball no té a veure amb els estudis, i tampoc m’he plantejat buscar una altra cosa fins a acabar la carrera, perquè em donen facilitats respecte als meus horaris de classe.

Creus que la carrera està infravalorada? 

No. Sí que és veritat que molta gent desconeix l’existència d’una carrera amb el nom d’economia com a tal, i altres persones pensen; però sí que pot semblar una carrera més fàcil respecte a unes altres. No obstant això, no és així, tota carrera té les seves dificultats.

Quines aspiracions professionals tens un cop finalitzis els estudis?

Encara no ho tinc clar, ja que no em decideixo entre fer un màster o estudiar per a les oposicions per a hisenda pública. Aquesta opció m’agrada molt i em donaria una estabilitat professional i econòmica. Hisenda, és una branca de l’economia que abans ni em plantejava, però he tingut grans professors que m’han ensenyat a perdre la por a aquest gran repte.

Què li diries a un estudiant nou de primer curs?

Que s’animi a estudiar-la, ja que és una carrera que si t’interessa la matèria, es gaudeix molt. No és una carrera per a fer-la en línia, pel fet que és important preguntar i tenir suport del professorat.

Un cop et graduïs, quina creus que serà la lliçó més valuosa que hagis après al grau?

El més rellevant que he après de la carrera és a ser més analítica en tot, i què per moltes teories o models econòmics que existeixin, en el món tan canviant en el qual actualment vivim no podem donar res per fet, i que no hi ha una sola veritat, tot té una part de subjectivitat i totes les opinions són vàlides.

Notícies relacionades

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 208 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't