EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Vic per la Independència s’estrena omplint l’auditori del Sucre

Vic per la Independència, la coordinadora local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), es va constituir aquets dissabte. Ho va fer omplint l’auditori del Sucre, i amb la intervenció de Pilarín Bayés, Toni Strubell i Ramon Tremosa.


El 9 Nou
29/01/2012

Al principi de l’acte van pujar a l’escenari els membres de la coordinadora local que encapçala Jordi Ponsa. Aquest va fer una crida a la unitat, deixant de banda si s’és de dretes o d’esquerres.

Després de la interpretació del ‘Cant dels ocells’ per part dels violinistes Judit i Joel Bardolet, va ser el torn de Pilarín Bayés que, com sòl ser habitual, es va ficar el públic a la butxaca. Va explicar, a través de dibuixos, com no podia ser d’altra manera, la seva evolució personal cap a l’independentisme. De com va “sortir de l’armari”.

Toni Strubell, bon coneixedor de les realitats basca i escocesa, va explicar com en el viatge que va fer l’últim estiu a Escòcia va poder comprovar els canvis que s’havien experimentat en aquella societat, que va molt més endavant que la catalana en el camí cap a la independència. Va destacar de l’Scottish National Party que sempre ha estat fidels a la idea d’independència i que n’han recollit els fruits a les urnes. “Cap poble s’ha alliberat sense un moviment semblant”, va acabar dient referint-se a l’ANC.

Finalment, Ramon Tremosa va posar la mel als llavis del públic en explicar que a Europa l’Estat espanyol està tan desprestigiat que poca cosa podrà fer per oposar-se ja no només a la independència d’Escòcia sinó també a la de Catalunya. Sí que va alertar, però, que el referèndum s’ha de fer quan es tingui clar que es guanyarà. Va mostrar-se ell mateix sorprès de com la societat catalana ha evolucionat en pocs anys i ara es té la percepció que fa poc temps tenien ell i quatre més que l’espoli fiscal que pateix Catalunya respecte Espanya l’està empobrint.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't