EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La Big Band de Manlleu celebra el seu 10è aniversari amb un concert a Can Puget

El concert serà el diumenge 22 d’abril a les 12 del migdia als jardins de Can Puget i està emmarcat dins el 15è Cicle de Jazz de Manlleu.


El 9 Nou
12/04/2012

Nota de premsa de l’Ajuntament de Manlleu

La Big Band de Manlleu celebra el seu 10è aniversari amb un concert a Can Puget

El concert serà el diumenge 22 d’abril a les 12 del migdia als jardins de Can Puget i està emmarcat dins el 15è Cicle de Jazz de Manlleu

La Big Band va presentar-se l’abril del 2002 en el 4t Festival de Jazz de Vic amb èxit de públic i de crítica. La primera actuació a Manlleu es va fer el dia 24 de maig del mateix any a l’auditori de la Caixa de Manlleu.

Durant aquests 10 anys més de 80 músics han passat per la Big Band de Manlleu, sota la direcció de Marcel·lí Druguet, que en va ser fundador i director fins l’any passat, quan, després de la presentació del primer CD de la formació manlleuenca es va donar el tret de sortida de la nova singladura de la formació.

Inicialment, la Big Band va néixer com una extensió de l’aula de música moderna de l’Escola de Música de Manlleu i estava formada bàsicament per músics que havien estudiat o estudiaven a l’aula de música moderna amb reforços d’altres músics o de professors de la mateixa escola.

Al llarg del temps, la BBM ha estat el bressol d’altres formacions, com Manlevis o la Riverter Dixieland, i ha portat arreu un concert pedagògic en què els assistents aprenien els rudiments de la direcció musical i hi participaven i aprenien a reconèixer els diferents instruments que la conformen.
A partir del concert que se celebrarà coincidint amb el seu 10è aniversari, la BBM reafirma la seva voluntat d’esdevenir una formació estable que, a partir de la seva radicació manlleuenca, continuï incloent músics vinculats a la comarca i comarques veïnes per convertir-se realment, com a Big Band de Manlleu, en la Big Band de la comarca.

Al mateix temps, com a continuació dels objectius inicials, la Big Band de Manlleu continua incloent estudiants de les escoles de música comarcals com una activitat d’aprenentatge, oferint a les escoles i als aprenents i aficionats en general l’oportunitat de participar en una formació musical del jazz més divertit i dinàmic.

Aquesta mateixa voluntat dóna l’estructura al concert commemoratiu, en què, sota l’actual direcció, a càrrec de Núria Guillén, Mambo, hi haurà la presentació dels temes nous que musicalment busquen un salt qualitatiu i un reconeixement a la història de la formació. Amb el component lúdic i d’obertura, s’actuarà amb un grup d’intèrprets de cançons espirituals negres –altrament dit Gospel-, amb el cor de Gospel de Gurb, la interpretació conjunta de temes vells amb tots aquells antics components de la BBM que puguin desplaçar-se fins als jardins de Can Puget i alguna sorpresa més.

LA PREGUNTA

Està d’acord que Brussel·les plantegi camps fora de la Unió Europea per deportar migrants?

En aquesta enquesta han votat 286 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't