EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Aquest dilluns ha nascut EL9NOU.CAT

Aquest dilluns ha nascut EL9NOU.CAT, l’edició digital dels mitjans del grup EL 9 NOU. Aquesta nova versió de la web d’EL 9 NOU, però, neix amb l’objectiu de convertir-se en el tercer mitjà del grup de comunicació, després del periòdic de paper i de la televisió.

El 9 Nou
26/09/2009

A EL9NOU.CAT, de fet, s’hi integraran els continguts escrits, gràfics i de vídeo que elaboraran les redaccions d’EL 9 NOU i EL 9 TV, als quals se n’hi afegiran d’altres de procedents dels lectors i seguidors d’EL9NOU.CAT.

EL9NOU.CAT pren el relleu de www.el9nou.cat, que en els últims anys ja havia anat deixant de ser la web corporativa que havia estat en els seus inicis, a mesura que s’hi afegien continguts informatius. La nova edició digital integrarà totalment els continguts escrits, gràfics i de vídeo, conscients de la importància de la imatge en els mitjans digitals.

Si bé EL9NOU.CAT, en un principi, no incorporarà comentaris dels lectors en les informacions –en ple debat sobre la idoneïtat de la majoria d’aquests comentaris i fins a quin punt qualsevol aportació dels lectors pot emparar-se en l’anonimat–, sí que hi prendran molt de protagonisme tots aquells continguts provinents dels internautes seguidors del mitjà. Des d’un punt destacat de la capçalera de portada es pot accedir a l’apartat d’“Espai obert”. Allà s’hi podran trobar les informacions, opinions, fotografies o vídeos que hi enviïn els seguidors de la web. Des d’informacions de denúncia –a l’estil del mal anomenat periodisme ciutadà– fins a fotografies de festes o de felicitació. “Espai obert” serà també una finestra a través de la qual s’enllaçarà amb els continguts d’altres mitjans digitals, amb especial atenció al món dels blocs, que generin continguts que es creguin interessants per als seguidors d’EL9NOU.CAT.

Així mateix, EL9NOU.CAT tindrà la seva presència en les xarxes socials. De moment, a Twitter i Facebook, on des d’aquest divendres ja s’hi pot trobar una pàgina d’EL9NOU.CAT, de moment, però, centrada en la comarca d’Osona. En un futur s’hi obriran noves pàgines de les altres comarques de l’àmbit informatiu d’EL9NOU.CAT. A través d’aquestes xarxes socials, on l’anonimat no hi està tan estès, també s’obriran temes de debat, el resultat dels quals es reproduirà més endavant a l’“Espai obert” d’EL9NOU.CAT.

Al final de cada text d’EL9NOU.CAT hi haurà un enllaç a un qüestionari per esmenar la informació o complementar-la amb noves dades.

EL9NOU.CAT incorpora ja des del començament una importància cabdal al vídeo. La redacció d’EL 9 TV elaborarà diàriament continguts que es reproduiran a l’edició digital, conscients que les pàgines web cada vegada són menys un espai on s’hi va només a llegir, sinó també a visionar-hi continguts videogràfics. La imatge també tindrà un tractament especial en les galeries de fotos.

A diferència de la pàgina web actual, on convivien els continguts de les dues edicions d’EL 9 NOU (Osona i el Ripollès, per una part, i el Vallès Oriental, per una altra), EL9NOU.CAT donarà un tractament diferenciat a cada àmbit territorial.

PERIODISME EN L’ERA DIGITAL

EL9NOU.CAT seguirà els mateixos principis de rigor informatiu que han caracteritzat fins ara EL 9 NOU i EL 9 TV. Els continguts que s’hi oferiran defugiran aquells que en els últims temps han convertit internet en un refugi de l’insult i d’un tipus de periodisme basat en el copiar i enganxar dels comunicats de premsa i les notes d’agència. Amb un llenguatge propi, diferent al del periòdic de paper o de la televisió, però seguint els mateixos principis, EL 9 NOU primarà la informació per davant de l’opinió, tot i no defugir-la. També, però, donant un gran protagonisme als lectors, que hi poden aportar continguts que, en cas de tenir interès periodístic, fins i tot poden anar destacats a portada.

LA IMPORTÀNCIA DE LA IMATGE

EL9NOU.CAT donarà molta importància a la part gràfica. Així, els vídeos elaborats a la redacció d’EL 9 TV prendran un gran protagonisme en les informacions. Paper que compartiran amb les fotos, tant acompanyant les informacions com en forma de galeries d’esdeveniments concrets.

PARTICIPACIÓ A EL9NOU.CAT I EN XARXES SOCIALS

Els lectors d’EL9NOU.CAT podran enriquir la informació elaborada des de la redacció amb continguts propis, que en cas de tenir interès periodístic també seran destacats a portada. Així mateix, EL9NOU.CAT s’obre a les xarxes socials. De moment, a Facebook i Twitter.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 896 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't