Mollet vol prohibir la pràctica de la falconeria a Gallecs

Mollet vol prohibir la pràctica de la falconeria a Gallecs per protegir els valors naturals i paisatgístics de l’espai. El ple de dilluns va aprovar la creació d’una comissió d’estudi que pretén modificar el Reglament d’Espais Verds i Naturals, que data de 1992, perquè inclogui la prohibició.


El 9 Nou
07/02/2011

La regidora de Medi Ambient, Ester Safont (PSC), considera que aquesta pràctica “no és compatible amb l’espai rural”. Al darrere d’aquesta proposta hi ha entitats en defensa de Gallecs, en especial el DRAG (Defensa dels rèptils i amfibis de Gallecs), que recentment ha presentat un informe ambiental al Consorci de Gallecs.

Segons el DRAG, en els últims anys, la presència de falconers que porten les seves aus a volar a Gallecs ha proliferat fins al punt de ser-hi presents pràcticament a diari. El vol dels falcons pelegrins se sol fer a la carena dels bandolers, una de les zones de major interès ornitològic de Gallecs.

La presència d’aquestes aus, expliquen des del DRAG, genera “un estrès continu” a les aus que de forma natural viuen a l’espai rural. Aquesta situació, segons el DRAG, afecta també les aus migratòries que passen per Gallecs que, amb la presència de falcons, no s’hi aturen. “No es tracta de regular la pràctica perquè es pugui dur a terme un cop a la setmana; no. Gallecs és un espai protegit i s’ha de prohibir”, afirma des del DRAG, Dani Aranda.

El grup ha iniciat una ronda de contactes amb els diferents grups municipals per explicar-los les raons per prohibir aquesta pràctica i intentar que les seves demandes quedin recollides en el nou text del Reglament d’Espais Verds i Naturals. Al ple, la regidora d’ICV-EUiA, Marina Escribano va celebrar que es plantegi la prohibició de la falconeria perquè “perjudica una majoria en un espai d’ús comú”.

D’altra banda, el ple va aprovar un augment del 2,8%, IVA a part, de les tarifes del servei urbà d’autotaxi per al 2011. El ple també va desestimar les al·legacions que la portera de l’escola Montseny va presentar arran del requeriment de l’Ajuntament perquè abandonés la casa-habitació del centre, on viu des de 1986, ja que es va descobrir que està empadronada en un pis a Mollet des de 1997. La portera té ara sis mesos per desallotjar la casa.
El ple va donar llum verda a les assignacions econòmiques per als grups municipals per a aquest 2011.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 879 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't