Lliçà d’Amunt planeja retallar 13 llocs de treball a l’Ajuntament

L’Ajuntament de Lliçà d’Amunt planeja retallar un total de 13 llocs de treball per reduir la despesa.


El 9 Nou
06/03/2012

Segons ha pogut saber EL 9 NOU, el govern municipal (PSC-PP) ja ha plantejat al comitè d’empresa la supressió de 4 persones a les dues escoles bressol municipals, la de Palaudàries i la Nova Espurna, al centre, arran de la davallada de les inscripcions que obligarà a tancar dues aules, tot i que encara no s’ha decidit en quina de les dues escoles serà.

La resta de llocs que es planeja suprimir són un tècnic auxiliar de biblioteques, una plaça d’educador i una altra de treballador de serveis socials, un auxiliar de serveis esportius que treballa al pavelló, dos administratius de la Policia Local, un arquitecte tècnic i dos oficials, un de primera i un de segona, de la brigada.

L’alcalde, Nacho Simon (PSC), no ha volgut confirmar la informació, però diu que el govern està negociant amb el comitè d’empresa i es podria reduir el nombre de llocs de treball a suprimir. Des del comitè tampoc es vol fer cap comentari fins després de l’assemblea de treballadors prevista per dilluns vinent.

La reducció de plantilla –a l’Ajuntament hi treballen ara unes 200 persones– forma part d’un rigorós pla d’ajust que es plasmarà en els números del pressupost municipal d’aquest any que, molt probablement, es debatrà en un ple dijous de la setmana entrant.

Es preveu una reducció del 26% de la despesa que afectarà especialment el capítol de béns i serveis, que passarà de 6,7 a 4,7 milions d’euros, i de les inversions, que cauran de 5,5 a 2,3 milions. El capítol d’ingressos baixarà encara més; un 38%, però el pressupost serà equilibrat ja que cal tenir en compte que el pressupost del 2011 es va aprovar amb superàvit.

Tot i la reducció de llocs de treball, la despesa en personal no canviarà gaire perquè l’Ajuntament assumirà amb personal propi alguns serveis que fins ara feien empreses externes, com el manteniment de zones verdes i enllumenat, la neteja de dependències municipals o els monitors d’esports.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 517 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't