Les obres de reurbanització de la plaça de l’Església de Caldes, que han començat aquest mes de setembre, han posat al descobert deu enterraments, que se suposen de l’època medieval, i tres estructures de l’època romana, segons ha informat l’Ajuntament de Caldes. Lluís Juan, l’arqueòleg que ha contractat l’Ajuntament per fer el seguiment del projecte, ha dirigit els treballs que han permès fer les troballes.
Segons les primeres informacions, els deu enterraments són, possiblement medievals, però encara no s’han datat de manera definitiva. Vuit ja s’han pogut documentar, perquè es troben en espais que no afecten les obres. Es dos restants s’excavaran al llarg de la setmana.
Sobre les estructures de l’època romana encara no se n’ha determinat la funcionalitat. En principi, servien per contenir líquids i es devien deixar d’utilitzar al segle I d. C. Les hipòtesis amb què treballa Lluís Juan indiquen que formarien part del conjunt termal de la plaça del Lleó, d’un conjunt termal diferent o fins i tot d’una factoria.
Les obes es porten a terme a la mateixa plaça de l’Església, el carrer Asensi Vega i el carrer Roma. La durada aproximada és de set mesos i l’Ajuntament considera que les troballes no han d’alterar el calendari previst.
{{ comment.text }}