Els problemes, que en alguns casos s’arrosseguen des de l’any 2010, es donen a zones de Caldes, Cardedeu, Llinars, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, Sant Celoni, Vilanova i Lliçà d’Amunt. En aquest darrer cas, concentrat a les urbanitzacions. El treball, però, no analitza tot el territori català de forma sistemàtica i, per tant, la llista pot ser més llarga.
“Continuem tenint problemes en alguns polígons industrials, sobretot de la part alta del Vallès. Això va en contra de la competitivitat de les empreses que hi ha instal·lades”, assegura Ferran Amago, degà del COETTC. Amb tot, constata que aquest darrer any hi ha hagut una tendència a la millora i creu que serà més evident a partir de 2015 quan s’alliberin part de les bandes, cobertes ara per canals de TDT que es destinaran a la telefonia mòbil per donar un impuls a la tecnologia 4G. “Entenem que els resultats milloraran encara més”, diu Amago, que aposta perquè els ajuntaments vagin renovant les ordenances municipals –seguint el text aprovat per l’Ajuntament de Barcelona– per adaptar-les a la nova normativa de telecomunicacions. També creu que s’han d’implicar en la millora de la xarxa de telecomunicacions facilitant la instal·lació de noves antenes, important per al salt al 4G, que té un radi d’acció inferior al 3G.
Alguns municipis com Caldes, Sant Antoni i Sant Pere s’han afegit a la llista els dos darrers anys. En el cas de Llinars, els problemes ja es donaven l’any 2010, segons el treball del COETTC. L’alcalde, Martí Pujol, assegura que les mancances que hi havia al polígon de Can Prat s’han solucionat bastant i que milloraran encara més perquè es treballa amb Vodafone per posar una nova antena. Sí que hi ha problemes encara a la part baixa de la urbanització Sant Carles. Cardedeu i Sant Celoni arrosseguen problemes des de fa tres anys. De fet, l’estudi destaca que “la permanència en anys dels municipis amb problemàtica detectada és difícil de ser canviada”.
{{ comment.text }}