Acabades les votacions populars que s’han fet en les darreres setmanes, prop de sis-cents lectors del diari EL 9 NOU que hi han participat ja han fet una primera tria de 5 candidats, dels quals sortirà el guanyador o guanyadora del premi, que es donarà el dimarts 5 de maig a les 8 del vespre a l’Auditori del Centre Cultural de la Roca. Els finalistes són, en ordre alfabètic, Carme Amador, Jaume Arnella, els germans Castells i Planas, Daniel Julià i Anna Pey.
Carme Amador és la presidenta del Cineclub la Garriga, una entitat que va impulsar amb gran èxit de participació popular la campanya SOS Alhambra, destinada a aconseguir els diners que calien per digitalitzar l’històric cinema de la Garriga que gestiona Josep Maria Miró i la seva família.
El músic i poeta Jaume Arnella, de Santa Eulàlia, té 50 anys de trajectòria musical reconeguda. També és romancer. Es va començar a dedicar a aquest gènere a finals del 80, quan va deixar l’Orquestrina Galana, amb la qual van recuperar els balls d’envelat de tradició genuïnament catalana. En total, ha escrit uns 400 romanços. La seva primera pujada als escenaris es va produir a finals dels 60 amb el Grup de Folk.
Els germans Josep i Jordi Castells i Planas, de Cardedeu, s’han dedicat durant 35 anys a la construcció d’escenografies teatrals i televisives. Forjats en el taller del seu pare, el pintor de parets Pepe Castells, els bessons Castells van començar a aprendre un ofici que van reconduir cap al teatre. Del seu taller de Santa Agnès n’han sortit grans escenografies per a Dagoll Dagom, Comediants, Flotats, La Fura dels Baus, Mario Gas, Pep Duran, Oriol Broggi, La Cubana, Carles Santos…
Daniel Julià, de Granollers, ha vist com les fronteres de l’exclusió social s’han difuminat. El 2007, després d’una llarga trajectòria en el sector social, va unir coneixements amb tres socis més per posar en marxa l’associació Recursos Educatius per a la Infància en Risc (REIR). L’entitat treballa en la doble vessant de col·laboració amb administracions públiques a partir d’encàrrecs, i projectes directes sorgits de fundacions privades. En els gairebé vuit anys de funcionament ha atès més de 2.500 usuaris.
Anna Pey, de Granollers, és mestra d’educació especial, logopeda i renaixedora, una teràpia que treballa les emocions a partir de la gestació, el naixement i els primers anys de vida. És mare de tres fills. Des de fa cinc anys és la presidenta d’Entre Mares, un grup de criança respectuosa dels fills que dóna suport a la lactància materna i altres decisions relacionades amb l’alimentació, la son…
La resta de candidats a Vallesà de l’Any 2014 eren l’artesana Laia Aguilà, de Tagamanent; Joana Capdevila, de l’equip femení del KH-7 BM Granollers; l’oceanògrafa Marta Estrada, de Granollers; Carles Flaquer, estudiós dels ratpenats, de Granollers; Antonio Peláez, secretari de la Fundació Apadis, que gestiona el restaurant El Gato Verde, de les Franqueses; l’ambientòleg Jordi Puig, de l’Ametlla, i Ramon Vilageliu i Vicenç Relats, editor i director de la revista Vallesos, de Lliçà d’Amunt i Santa Eulàlia de Ronçana.
{{ comment.text }}