Tots dos mossos van ser els primers a arribar al punt on el tren havia descarrilat. L’entrega del guardó es va fer en l’acte central del Dia de les Esquadres, a Barcelona. En total, hi ha 20 mossos i 2 policies locals de la Regió Metropolitana Nord que van rebre un reconeixement públic per actuacions fetes l’any passat. A la llista, hi ha Francesc Marsol, cap de la comissaria de Sant Celoni, per la trajectòria.
“Mai m’havia trobat amb una situació meteorològica com aquesta. El vent és un factor contra el qual no pots enfrontar-te”, destaca l’agent Rodríguez, un dels dos policies de la unitat d’investigació guardonats. Ells eren a la comissaria de Granollers fent altres tasques quan va entrar per l’emissora l’avís del descarrilament. “S’olorava que seria un dia mogut. Les patrulles ja estàvem col·lapsades”. No s’ho van pensar i van sortir cap a la Garriga. El camí per la C-17 ja va ser una odissea i van haver d’esquivar arbres i circular pel voral. A la Garriga, van deixar el cotxe prop de la benzinera que hi ha camí de Figaró, van travessar els carrils de la C-17 i van anar camp a través cap al tren. Van creuar el riu pel mig i van seguir per una zona boscosa. “Els arbres ens anaven caient al davant”. Després de pujar com van poder per un marge de molt pendent, van arribar al tren. Allà van atendre el conductor, que presentava una greu lesió en una cama per l’impacte amb un arbre que havia entrat a la cabina. El seu company li va fer un altre torniquet agafant l’artèria. També hi van ajudar un grup de bombers de Figaró, reconeguts la setmana passada per aquesta intervenció. L’agent Rodríguez va es encarregar de tranquil·litzar, informar i recomptar els passatgers. Després, amb el suport d’altres unitats i dels Bombers van muntar el dispositiu d’evacuació del ferit i passatgers fins a Can Palau.
DISTINCIÓ AL CAP DE LA POLICIA DE SANT FELIU
Lluís Fernández, cap de la Policia Local de Sant Feliu, també va rebre una medalla de bronze amb distintiu blau en l’acte central del Dia de les Esquadres. Va ser per la seva actuació en l’amotinament d’un home a l’interior de la biblioteca del poble que es va produir l’abril de 2014.
Fernández, amb el suport de dos agents més del cos –guardonats també la setmana passada–, va decidir entrar a la biblioteca. “Calia actuar ràpid. Són situacions que van de segons. En entrar vam aconseguir distreure’l i vam poder sortir les tres persones que hi havia, que van reaccionar bé”, recorda Fernández, que diu que aquesta ha estat una de les situacions més complicades en 25 anys d’experiència com a policia.
{{ comment.text }}