La sindicalista Isabel Ruiz rep la Medalla President Macià al treball

La sindicalista històrica Isabel Ruiz ha rebut la Medalla President Macià, que reconeix mèrits laborals en favor de l’impuls de l’economia catalana.

El 9 Nou
11/07/2015

El premi reconeix la dilatada trajectòria al sindicat UGT, on va convertir-se el 1990 en la primera dona que va arribar a un càrrec de responsabilitat del sindicat en l’àmbit territorial, quan va ser escollida secretària general.

Ruiz, de 68 anys, va néixer a Humilladero (Màlaga), i va arribar a Catalunya l’any 1961. Va començar a treballar a la multinacional Henkel, que acabava d’arrencar la seva producció a Montornès. La seva vinculació amb la UGT va començar el 1977, quan treballava a l’empresa tèxtil Roca Umbert, de Granollers.

Després del nomenament, el 1990, com a secretària general al Vallès Oriental, Ruiz va liderar la fusió de les organitzacions del Vallès Oriental, el Barcelonès Nord i el Maresme, de la qual va ser secretària general fins al 2006. A més de membre del comitè confederal (1993-2005), Ruiz ha estat secretària general de la Unió de Jubilats i Pensionistes de la UGT (2009-2013).

Especialista en negociacions col·lectives, Ruiz també és patrona de la Fundació Maria Aurèlia Campany (que treballa en temes d’igualtat) de la Fundació Josep Comaposada, que busca l’extensió dels drets humans, laborals i sindicals a tot el món.

LA PREGUNTA

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 113 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't