La decisió de canviar el nom de l’escola, de fet, es va plantejar fa un any. Va ser quan l’actual directora es va incorporar al centre i va pensar que el nom estava desfasat . “No tenia sentit, no ens identificava per res i tenia unes connotacions polítiques de les quals l’escola hauria d’estar al marge”.
La idea inicial va ser ben acollida tant per l’equip directiu del centre com per la inspecció de treball i per la que llavors era regidora d’Educació, Alícia Domínguez. El claustre de professors també hi va donar suport en una votació gairebé unànime. “Només hi va haver alguna abstenció”, explica la directora. A partir de llavors, una comissió de mestres es va posar a treballar en el procés mantenint informats l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes i el Consell Escolar. Cadascun dels grups va fer una proposta de nom i també es va demanar a totes les famílies d’alumnes que hi diguessin la seva. Entre totes les propostes rebudes, es van escollir les tres que més suports havien rebut i que, al mateix temps, tinguessin més relació amb l’escola i es va fer una consulta entre els pares i mares d’alumnes. Els tres noms que es proposaven eren, El Bosc, El Petit Bosc i L’Olivera. Els dos primers fan referència al petit bosc que hi ha al costat de l’escola i a tocar de la via del tren. El tercer s’inspira en l’olivera que es va plantar quan l’escola va celebrar els seu 25è aniversari i que des de llavors s’ha convertit en el logotip del centre.
El resultat va ser de 99 vots a favor d’El Bosc, 43 per a El Petit Bosc i 29 per a L’Olivera. També hi va haver 9 vots nuls i 1 en blanc. Hi van participar un total de 181 famílies, una xifra que la directora considera molt elevada tenint en compte que hi ha més de 200 famílies i 335 alumnes al centre.
NOMÉS UNA QUEIXA
La directora de l’escola admet que el canvi de nom ha generat una certa controvèrsia, però que ha quedat reduïda a les xarxes. “Alguns pares i mares van expressar el seu disgust a través de les xarxes socials, però al despatx, en persona, només va venir una família a expressar la seva disconformitat”. María José Pastor insisteix que no és una decisió política des de cap punt de vista i remarca que la festa d’aquest divendres és estrictament docent i “no un acte polític”, tot i que hi han convidat l’alcalde i el regidor. La celebració està prevista entre les 3/4 i 5 minuts de 10 del matí i les 12 del migdia, es farà a les pistes de la mateixa escola i hi podran assistir les famílies dels alumnes. Hi haurà un espectacle de danses d’arreu del món a càrrec del grup Bufanúvols i una xocolatada.
Després de 41 anys, Mollet deixarà de tenir una escola dedicada al nom d’una princesa que després va ser reina i que ja no ho és.
Mollet ja havia canviat de nom una altra escola l’any 2000. Va ser l’escola Diví Mestre, que va passar a dir-se Col·legis Nous. Aquest era, de fet, el nom amb què es coneixia històricament aquesta escola. Durant el franquisme se li va canviar el nom pel de Divino Maestro i després es va traduir al català. I a Santa Maria de Palautordera, l’any 2007, l’escola Mare de Déu del Remei va canviar el nom pel de Fontmartina, fet que va provocar algunes protestes per part de veïns del poble i de la mateixa parròquia del municipi.
{{ comment.text }}