A la planta farmacèutica, les inversions són d’uns set milions d’euros l’any per a l’exercici present i dos més. En total, més de 20 milions d’euros.
Els projectes es destinaran a millorar els nivells de producció de les dues fàbriques que té a Mollet. El grup emmarca aquestes inversions i la que està portant a terme a la planta madrilenya de Tres Cantos (on s’elaboren productes biotecnològics) en la potència que el mercat de l’Estat, un dels principals productors farmacèutics europeus, té per a la companyia. Els recursos inversors no s’havien aturat en els pitjors períodes de crisi i la direcció remarca que, a Mollet, encara hi ha espai disponible per al futur.
La companyia estima que les inversions en curs suposaran un increment mitjà de la plantilla del 10%. Actualment les plantes química i farmacèutica del grup donen feina a 473 treballadors. Si es compleixen les estimacions, la plantilla augmentaria, un cop acabat el cicle inversor, en més de 40 treballadors.
Mollet és un dels principals centres de producció de la multinacional alemanya des que es van construir les fàbriques, l’any 1974. A la zona industrial hi ha una planta química on s’elaboren principis actius per a la indústria farmacèutica i cosmètica (en aquest camp se n’elaboren per a cremes solars i repel·lents d’insectes). El principal mercat dels productes que s’elaboren en aquesta planta és la península Ibèrica.
La planta farmacèutica elabora i envasa medicaments per a una àmplia gamma de tractaments. Destaquen els productes per tractar la diabetis o les insuficiències cardíaques. Aproximadament un 90% de la producció s’exporta. Com a exemple d’aquesta capacitat exportadora, la firma cita els casos de l’antidiabètic Glucophage, que s’exporta a 40 països o el producte contra la insuficiència cardíaca Emconcor, que arriba a 38 països. A més de fabricar per al grup, la planta de Mollet té espais per produir per a tercers. A Mollet s’elaboren uns 3.000 milions de dosis farmacèutiques.
{{ comment.text }}