EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El crit de llibertat ressona a la plaça de Vic

Milers de persones s’han concentrat a la plaça Major de Vic el dia de la Vaga General per reclamar la llibertat dels presos polítics


08/11/2017
Vic

Com a colofó a la jornada de vaga general per reclamar la llibertat dels presos polítics, la plaça Major de Vic s’ha omplert de nou per mostrar el rebuig a la judicialització de la política i a l’empresonament de part del govern de la Generalitat i els líders de l’ANC i Òmnium. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha explicat el viatge que més de 200 alcaldes van fer dimarts a Brusel·les per donar suport al president Carles Puigdemont i la resta de consellers que no estan empresonats. Erra ha assegurat que els alcaldes “estarem al vostre costat per protegir les institucions i recuperar el govern legítim de la Generalitat”. Josep Comajoan, del Comitè de Defensa de la República de Vic, ha destacat l’èxit de la vaga “malgrat els intents de fer-la fracassar de la patronal i els sindicats majoritaris” i ha recordat la desena d’osonencs que durant tot el dia són a Puigcerdà per tallar la frontera. Carme Vilaró, de l’ANC Vic, ha recordat que l’aplicació de l’article 155 està encallant subvencions a entitats del tercer sector i fa perillar llocs de treball. Des d’Òmnium, Alfred Verdaguer, ha reclamat el retorn a la normalitat democràtica i el rebuig a la judicialització de la política. La dona de Carles Mundó i els seus fills també assistit a l’acte amb una pancarta reclamant el seu alliberament. L’acte ha acabat amb la interpretació de la Santa Espina i l’Emigrant a càrrec de Jofre Bardolet i David Bofias. Els assistents han fet ressonar a la plaça el crit de llibertat després de canta Els Segadors.

 

 

Al Ripollès, la concentració a Ripoll ha congregat unes 500 persones. L’alcalde, Jordi Munell, ha explicat que Bèlgica tracta molt dignament al president i la resta de consellers del govern català que són a Bèlgica.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 519 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't