Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Portes obertes a pagès

Una cinquantena d’explotacions, restaurants i allotjaments d’Osona i el Ripollès se sumen fins dilluns a la segona edició del “Benvinguts a Pagès”

El mas La Riera de La Guixa, on crien pollastres ecològics, és una de les 300 explotacions agràries i ramaderes del tot el país que al costat de restaurants i allotjaments se sumen fins dilluns a la segona edició del Benvinguts a Pagès. A les 11 del matí d’aquest dissabte rebien els primers visitants, una família de l’Hospitalet de Llobregat, que ha passat pels quatre galliners on creixen els pollastres, des que arriben a la granja amb entre 1 i 3 dies de vida, fins que, al cap d’un mes i mig aproximadament, fan el pes òptim per matar-los i vendre’n la carn.

L’espai de què disposa l’aviram dins del galliner i al pati constitueix un dels requisits perquè tingui la consideració d’ecològic, al costat de l’alimentació, pinso que elaboren amb amb cereals de la mateixa explotació.  Totes aquestes explicacions són les que traslladaven als visitants, que també han pogut veure els vedells que hi ha a la masia.

Amb el “Benvinguts a Pagès”, una iniciativa promoguda pel departament d’Agricultura i la Fundació Alícia, el món rural fa un cap de setmana de portes obertes i visites gratuïtes per reivindicar-se i donar a conèixer els productes de proximitat. La campanya també dona el tret de sortida de la Setmana Bio, que s’allargarà fins el dia 9 de juny.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.