Futbol
Hoquei
Motor
Poliesportiu

El llegat osonenc dels Jocs de Barcelona 92

La urbanització de l’entorn del pavelló del CP Vic és un dels principals testimonis de la subseu olímpica


25/07/2017
Vic

El 25 de juliol de 1992 -avui fa exactament 25 anys- començaven els Jocs Olímpics de Barcelona. Osona va acollir proves eqüestres, al Montanyà, i d’hoquei patins, esport d’exhibició en aquella cita olímpica. Un quart de segle després, del pas dels jocs per la comarca en queda un record inesborrable entre els que ho van viure en primera persona, i, infraestructures que formen part del dia a dia del Club Patí Vic i de la ciutat, però que pocs relacionen ja amb l’estiu del 92. Al Montanyà, totes les obres fetes llavors estan completament abandonades.

Encara batalla pel reconeixement com a esport olímpic, però en els jocs de Barcelona’92, l’hoquei patins, amb forta tradició a Osona, va ser escollit esport d’exhibició. El pavelló del Club Patí Vic va acollir partits de la fase prèvia i hi van competir seleccions com Itàlia, Argentina o Portugal. En els mesos previs, a l’equipament s’hi van invertir 150.000 euros en unes obres que encara s’aprofiten, com el terra, els marcadors o els vestidors dels jugadors. El que va ser director de la unitat de la subseu olímpica de Vic, Emili Orozco, reivindica que els Jocs també van suposar una oportunitat de millora urbanística per la capital osonenca, especialment en els accessos al pavelló.

Emili Orozco reconeix que, 25 anys després, poques persones relacionen aquesta actuació amb els Jocs Olímpics, que l’estiu de 1992 també van beneficiar i l’hostaleria per la repercussió publicitària de l’esdeveniment. El que en queda, però, sobretot, són bons records entre els voluntaris que hi van treballar.

També a Osona, l’entorn del Montanyà va ser l’escenari de proves eqüestres durant els jocs del 92. Ja cinc anys enrere, El 9 NOU constatava que les obres que s’hi van fer -quadres i obstacles perquè saltessin els cavalls- estan completament abandonades.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 89 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't