Puigdemont situa Jordi Turull com a conseller de la presidència i portaveu

Jordi Turull ha estat, fins ara, president del grup parlamentari de Junts pel Sí

Els canvis al govern de la Generalitat que el president Carles Puigdemont ha definit aquest divendres al matí han situat a Jordi Turull, de Parets, com a conseller de la presidència i portaveu de l’executiu. Turull substitueix a Neus Munté, que deixa el govern.

Turull ha estat des de l’inici d’aquest mandat president del grup parlamentari de Junts pel Sí, format per diputats de l’actual PDeCAT, ERC i diversos independents. Ha estat el grup que ha impulsat el procés independentista al Parlament.

Àmplia trajectòria

Turull (Parets, 1966) va accedir al Parlament com a diputat per primera vegada l’any 2004. Va ser regidor de CiU a Parets entre els anys 1987 i 2003, diputat provincial i director general de l’Institut Català del Voluntariat, entre els anys 1996 i 2000. És advocat i va treballar com a secetari i interventor als ajuntaments de Gurb i Sant Vicenç de Castellet. Va ser president comarcal de CDC entre els anys 2000 i 2004. En el procés de debat sobre la nova Convergència, Turull va renunciar a liderar el partit.

Els altres canvis

A banda de Munté, també surten del govern, Jordi Jané, fins ara conseller d’Interior que serà substituït per Joaquim Forn, regidor del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona. A Ensenyament, Meritxell Ruiz deiixarà el seu càrrec que passarà a ocupar Clara Ponsatí. Víctor Cullell serà el nou secretari del govern.

Puigdemont ha assegurat que tots els consellers -també els que deixen el govern- han mostrat la seva determinació per tirar endavant la consulta de l’1 d’octubre. Assegura que Munté, Jané i Ruiz fan “un pas al costat”.

Està previst que els nous consellers prenguin possessió en un acte al Palau de la Generalitat a partir de les 5 de la tarda. Per Puigdemont, Turull i els altres dos consellers “es posaran a treballar des del primer moment per fer possible la celebració del refèndum”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 507 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't