EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Embotits Can Duran entra com a soci a l’empresa de pollastre ecològic Viu Bé

Actualment Viu Bé té 14 granges i produeix més de 100.000 pollastres a l’any.

El 9 Nou
07/03/2014

Les empreses osonenques Embotits Can Duran, de Seva, i Viu Bé, de Folgueroles, van arribar a un acord que comporta l’entrada amb una participació “significativa” de Can Duran a l’empresa de cria i comercialització de pollastre ecològic Viu Bé. Jesús Rovira, de Gurb i impulsor de Viu Bé, continuarà sent l’accionista majoritari i des de Can Duran, dirigida per David García-Gassull, s’aporta gestió amb l’objectiu d’ampliar el negoci i créixer. “No sabem quan, però sabem que creixerem aquest any”, explica García-Gassull, que afegeix que amb l’acord es preveu una més gran distribució del pollastre fresc que ara ja es ven i s’hi afegiran productes nous sota la marca Bioexentis.

Viu Bé va néixer l’any 2011 de la mà de Jesús Rovira amb una primera granja de pollastres ecològics a Folgueroles. Aquest 2013 ha tancat l’any amb 14 granges a diferents punts de Catalunya i amb una producció de més de 100.000 pollastres l’any –entre 2.000 i 2.500 per setmana–. Les granges, segons expliquen Rovira i García-Gassull, tenen possibilitat de créixer en nombre d’animals. Els animals viuen al 100% en llibertat i tenen uns espais a cobert, mengen 100% pinso ecològic fet de “blat de moro i soja bàsicament” i viuen entre 90 i 100 dies, quan el mínim que demana la normativa ecològica és de 81 dies. A més, tot i que la llei permet almenys una medicalització a la vida del pollastre, Rovira només els vacuna tal com està permès i no els dóna més medicació. La base del negoci, explica Rovira, és el maneig. “És molt important i amb les granges, amb sistema d’integració, hem aconseguit que molts pagesos es guanyin la vida”. Els pagesos posen la granja, adaptada a la normativa ecològica, l’aigua i la feina i “tenen un tant per cent per pollastre”, diu Rovira.

L’any 2012 Viu Bé va facturar poc més de 600.000 euros i va tancar el 2013 amb 1,2 milions d’euros de vendes. El nou equip no es vol posar objectius en el creixement, però saben que ho faran i, acabats de tornar de la fira de productes ecològics més important d’Alemanya Biofach, pensen en la internacionalització a Europa d’aquest producte. I és que tot i que el producte fresc tal com es fa ara –pollastre sencer, tallat, per peces específiques– continuarà sent la part majoritària, també es fa des de fa un mes elaboració d’hamburgueses i salsitxes i com a novetat, “i això sí que s’elaborarà a Can Duran”, es faran elaborats cuits com la llonganissa i el xoriço de pollastre ecològic, que es vendrà ja llescat com es fa amb altres productes de Can Duran. L’empresa té la intenció de definir el seu producte en un mercat que “encara no té un lideratge clar”.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 859 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't