Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Islàndia i la crisi, al Fòrum de Debats de Vic

Hi participaran Artur Rubinat, llicenciat en Ciències Polítiques i en Sociologia, i de Jordi Berbis, economista, del grup d’Economia crítica TAIFA i articulista.


El 9 Nou
20/03/2012

Nota de premsa del Fòrum de Debats

El Fòrum de Debats ha programat per a aquest divendres, 23 de març, una conferència amb el títol de “Islàndia i la crisi avui”. La conferència anirà a càrrec d’Artur Rubinat, llicenciat en Ciències Polítiques i en Sociologia, i de Jordi Berbis, economista, del grup d’Economia crítica TAIFA i articulista. L’acte començarà a les 8 del vespre i tindrà lloc a l’Auditori d’Unnim-Caixa de Manlleu, de la Rambla Hospital, 12, de Vic. Com sempre, anirà seguit de col·loqui.

Com sap força gent, la crisi econòmica que vivim va esclatar virulentament a Islàndia abans que a molts altres països però, el que els grans poders polítics, econòmics i mediàtics procuren amagar és que allà s’ha optat per una manera diferent de sortir de la crisi i que la població va exigir massivament responsabilitats als culpables d’aquesta situació. Aquest procés encara no s’ha acabat i s’està desenvolupant actualment. Creiem que pot ser molt il·lustratiu conèixer-lo i exterure’n les conseqüències que calguin.

Artur Rubinat, llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia, va estudiar un any a Bergen (Noruega), és militant de l’esquerra independentista i de grups de defensa del territori. La passada tardor va fer una estada d’un mes i mig a Islàndia en la qual va tenir ocasió d’entrevistar-se amb polítics com el President de la República o l’exministre d’Economia d’aquell país però també amb intel·lectuals i treballadors. D’aquesta estada en sortí un ampli reportatge publicat al setmanari “Presència” el passat mes de gener.

Jordi Berbis, llicenciat en Economia, col·labora regularment amb articles sobre el tema en publicacions com “La Directa”, “Diagonal” o “L’Accent”. És membre del seminari d’Economia crítica TAIFA, de Barcelona, des d’on intenten desemmascarar les versions dominants basades en el pensament econòmic neoliberal i, a partir d’un enfocament crític, transdisciplinar i integrador de l’Economia pretenen contribuir, conjuntament amb la resta de moviments socials, a la formació d’una societat més justa.

LA PREGUNTA

Cal prendre mesures preventives davant fenomens com la DANA?

En aquesta enquesta han votat 537 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't