Embotits Salgot ha obtingut el Premi a la Innovació Tecnològica Agrària (PITA) que atorga el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) de la Generalitat.
D’altra banda, ha quedat finalista en la mateixa candidatura, amb un premi de 2.000 euros, l’empresa Promic, SA, de les Masies de Voltregà, pel disseny de nous productes estabilitzats en líquid per a l’alimentació del porcí a partir de productes de rebuig de la indústria alimentària.
Els guardons estan dotats amb 6.000 i 2.000 euros respectivament
El lliurament dels premis serà el 18 d’octubre en el marc de la tercera edició de Tàstum, Fòrum Agroalimentari de Catalunya, que es farà al Teatre Nacional de Catalunya. Les altres empreses premiades han estat Jordi Vilarrassa Vilanova, de la Beguda-Sant Joan les Fonts de la Garrotxa, per la implantació d’un sistema de producció i venda de carn de porc directe al mercat d’Olot (amb també 6.000 euros), i Martí Verdés Majà, de Gàver-Estaràs, a la Segarra, per la constitució d’una explotació de ramaderia ecològica i la seva comercialització directa via internet (amb 2.000 euros).
A la convocatòria s’hi van presentar disset candidatures. El DAR ha valorat precisament que les quatre empreses destaquin pel concepte de proximitat i venda directa i per la producció ecològica, dues temàtiques que es tractaran també en la fira Tàstum.
{{ comment.text }}