EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Rigau inaugura el curs a la Fundació Eduard Soler, únic centre de les comarques gironines on s’imparteix l’FP dual

Segons ha explicat la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, els centres adscrits al programa de Formació Professional dual “no pretenen només que els alumnes realitzin pràctiques, sinó que també ‘aprenguin’ a l’empresa”.


El 9 Nou
25/09/2012

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat aquest dilluns que el seu departament s’ha proposat triplicar el nombre d’alumnes que imparteixen Formació Professional dual pel curs vinent. A Catalunya hi ha inscrits poc més de 500 alumnes i l’administració espera arribar als 1.500 pel curs 2013-14.

Així ho ha explicat Rigau durant la inauguració del curs acadèmic a la Fundació Eduard Soler de Ripoll, l’únic centre que imparteix FP de grau superior en règim de pràctiques pagades a les comarques gironines. Les remuneracions suposaran ingressos d’entre 500 i 600 euros al mes. El programa, que recupera la figura de l’aprenent, compta amb convenis signats amb empreses com Seat o Bayer.

El curs 2012-2013, 16 centres d’FP catalans han posat en marxa un programa que proposa un model dual de Formació Professional que inclou un conveni amb diferents empreses de sectors molt diferents i que permetrà als alumnes estudiar i realitzar pràctiques a la vegada.

Segons ha explicat la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, els centres adscrits al programa de Formació Professional dual “no pretenen només que els alumnes realitzin pràctiques, sinó que també ‘aprenguin’ a l’empresa”. Per la consellera, el projecte, a banda de millorar la formació dels joves, “també n’afavoreix l’ocupació, sobretot en uns moments en què l’atur juvenil està molt accentuat”.

Rigau ha destacat que amb la formació professional, la Fundació Eduard Soler de Ripoll demostra que és un centre “molt arrelat a les necessitats del territori” i, a més, dóna suport al teixit empresarial. El programa de FP dual a Ripoll es durà a terme amb les empreses Comforsa, Matrix i el Centre Tecnològic del Ripollès. Concretament, el projecte s’ha aplicat en el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de Programació de la Producció en Fabricació Mecànica i en el CFGS de Disseny en Fabricació Mecànica. A nivell català, s’han signat convenis amb empreses com Seat, Renault, Volvo o Aldi.

Els alumnes rebran una beca salari que pot oscil·lar entre els 500 i els 600 euros. La consellera ha assenyalat que es tracta d’una remuneració “interessant” i, a més, “dóna autonomia als joves”. Normalment el període formatiu en què l’alumne cobra i aprèn dura uns dos anys, “però sovint s’allarga en el temps i pot arribar als tres anys, segons les necessitats formatives del grau en qüestió”, ha puntualitzat Rigau.

D’altra banda, Irene Rigau ha posat en valor el “diàleg estret” que s’estableix entre el tutor del centre i l’empresa on es van a realitzar les pràctiques”, cosa que millora el nivell de formació que reben els alumnes.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 116 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't