La UVic viurà, entre diumenge i dimecres de la setmana que ve, la Primera Conferència Internacional de Recerca sobre la Tòfona, promoguda pel Departament d’Indústries Agroalimentàries i Medi Ambient de l’Escola Politècnica Superior.
L’objectiu és conèixer els avenços sobre la tòfona en tots els àmbits, des de la nutrició i la gastronomia, el cultiu, la genòmica, la biologia molecular o el control de qualitat.
La presència, dilluns, de Joan Roca, xef del Celler de Can Roca, serà un dels grans atractius de la cita. Les persones interessades podran inscriure’s només a aquesta sessió, sense haver-ho de fer a tot el congrés.
Per ara ja hi han confirmat la participació una setantena d’experts dels cinc continents. La conferència és oberta a tots els científics en el camp de la investigació de la tòfona, que mostraran en quin punt es troba actualment la recerca.
Serà el marc idoni per al debat entre acadèmics, cultivadors o nutricionistes i permetrà crear ponts de diàleg entre els diversos grups de recerca que es dediquen a l’estudi de la tòfona d’arreu del món.
Dissabte, un dia abans que comenci la conferència, se celebrarà la III Jornada de divulgació del conreu i les característiques de la tòfona, en la qual participaran pagesos-truficultors, professionals de l’hostaleria o comercialitzadors de tòfona.
{{ comment.text }}