EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els boscos, les bruixes i els bandolers, lligams turístics de cinc municipis de la Selva, Bages i Osona

Cinc poblacions d’aquestes tres comarques treballen des de 2011 en un mateix projecte que inclou rutes, visites, espectacles teatrals i mostres gastronòmiques. El principal impuls serà entre aquest 2012 i 2013. D’Osona i el Lluçanès en participen Olost, Viladrau i Sant Feliu Sasserra.

El 9 Nou
12/08/2012

Els boscos, les bruixes i els bandolers, són els lligams d’un projecte turístic que des del 2011 s’ha impulsat a cinc municipis de la Selva, Osona i Bages.

Aprofitant els nexes d’unió culturals i els boscos del Montseny i l’àrea de les Guilleries, Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra ofereixen durant aquest estiu i fins el proper 2013 diverses activitats lúdiques tals com rutes nocturnes, visites guiades, espectacles teatrals sobre la figura del bandoler ‘Serrallonga’ i s’han senyalitzat itineraris turístics posant en relleu aquestes temàtiques.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és estructurar aquestes localitats sota un mateix motiu, millorar la promoció i comercialitzar aquest producte turístic.

L’any 2011, els ajuntaments d’Arbúcies, Olost, Sant Feliu Sasserra, Sant Hilari Sacalm i Viladrau van constituir l’entitat d’ens locals ‘Associació de municipis pel desenvolupament del Pla de competitivitat turística Boscos de Bruixes i Bandolers’ que havia d’engegar aquesta iniciativa que posava en valor la història i les llegendes relacionades amb aquestes tres temàtiques.

Aquest projecte, que té com escenari els boscos del Montseny, les Guilleries i el Lluçanés i com a figures destacades els bandolers Serrallonga o Rocaguinarda, té un pressupost de 2,5 MEUR i s’emmarca en el projecte estatal Horizonte 2010.

La iniciativa té com a principal motiu la creació d’un producte turístic complet en aquesta zona basat en els bruixes i els bandolers, principals protagonistes d’aquest espai durant la Catalunya del segle XVI i XVII.

A més, la natura també té un paper clau. El projecte té previst realitzar diverses activitats lúdiques i festives com rutes nocturnes, visites guiades o representacions teatrals als boscos de les Forques, a Sant Feliu Sasserra, el bosc de Rocaguinarda a Olost, l’Aquelarre a Viladrau o el bosc de Serrallonga i Montsoriu, a Sant Hilari Sacalm i Arbúcies.

L’execució del pla de competitivitat va començar l’octubre del 2011 i, de moment, ja permès adequar els centres de turisme d’aquestes localitats i senyalitzar diversos itineraris sota aquesta temàtica.

El gerent de l’Associació de Municipis de Boscos, Bruixes i Bandolers, Pol Fages, ha explicat que la gran majoria d’activitats es faran durant aquest any i el proper 2013.

En concret, durant aquest estiu i els propers mesos es realitzaran activitats d’oci com rutes nocturnes, mostres gastronòmiques, espectacles teatrals, gimcanes infantils al voltant de la figura de Serrallonga o menús, a Viladrau, que estaran basats en aquests tres elements.

Algun dels actes més destacats que s’inclouen dins aquest programa són la ‘Fira de la Castanya’ i el ‘Sopar Bandoler’ a Viladrau el proper 25 d’agost, ‘El Ball de Bruixes’ i la ‘Fira de Bruixes’ a Sant Feliu Sasserra durant el mes d’octubre i novembre, els itineraris guiats pels boscos i camins on va néixer el famós bandoler Joan Sala i Ferrer ‘Serrallonga’ al Montseny o les representacions teatrals sobre la visió que tenien les dones d’aquest sobre aquest famós bandoler gironí.

“A partir d’ara també es realitzarà una campanya de promoció, comunicació i màrqueting per impulsar aquest projecte”, ha destacat Fages. A més, durant l’any vinent, l’associació donarà a conèixer aquesta iniciativa arreu de Catalunya en diversos actes com la fira ‘Mercat de mercats’ de Barcelona.

El principal objectiu de l’entitat és comercialitzar aquest espai de la demarcació de Girona i Barcelona perquè, a mitjà o llarg termini, diversos empresaris continuïn treballant en aquesta direcció.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 275 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't