A.M./M.C./G.R.
En situacions com nevades o incertes, com és la crisi del coronavirus, molta gent acumula productes i també pa. “Hi ha gent que fa comandes de batalla”, explicaven aquest dijous Manel Macià, Montse Niubó i Ivan Hernández, pagesos forners del Mas Corcó, situat a la sortida de Manlleu cap a Torelló per la BV-5224. Habitualment, deien, tenen molts clients que són restaurants i ara que estan tancats patien per si els baixava la feina, però ha estat tot el contrari, asseguraven. “Estem sorpresos, no ens ho esperàvem perquè no estem al centre de la vila, estem allunyats”, apuntava Macià. Per la botiga, on venen pa i brioixeria feta de forma artesanal, hi han passat clients habituals que “han comprat més pa que mai”, però també alguns de nous, un fet que atribueixen al boca-orella. “Hem perdut una part de clientela, els restaurants, però n’hem guanyat de nova”.
Niubó apuntava que ja la setmana abans van tenir compres grans de persones “que ja es preparaven per al confinament” i ja van començar a treballar “més fort de l’habitual”. Per treballar han pres totes les mesures de seguretat recomanades, com les mascaretes, els guants i respectant les distàncies de seguretat.