EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La consellera de Treball vol que es “treballi de debò” per acabar amb el conflicte laboral

Dolors Bassa es va reunir dijous amb ANAFRIC, FEFRIC i els sindicats UGT i CCOO

El 9 Nou
20/04/2016

La Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va demanar dijous a les patronals ANAFRIC i FEFRIC i els sindicats UGT i CCOO –però no la COS– que “treballin conjuntament i de debò per posar fi als problemes i conflictes laborals que es produeixen a les empreses càrnies catalanes”. Durant la reunió, Bassa va demanar que hi hagi “consens per donar estabilitat al sector, garantir el treball digne de totes les persones que treballen a la indústria càrnia i guanyar competitivitat en els centres de treball”.
Aquesta ha estat la primera reunió d’aquestes característiques i impulsada per l’Administració que s’ha fet mai. En altres ocasions en què els sindicats ho havien demanat no s’havia arribat mai a bon port. No ha transcendit si se’n farà cap més, però durant la reunió es van donar a conèixer des del Departament de Treball les dades que confirmen l’augment considerable de treballadors autònoms en aquest sector en les comarques on és més present, i guanyen per golejada les comarques d’Osona i les gironines. En la mateixa reunió, Bassa, va recordar que la inspecció de Treball “està portant a terme campanyes per detectar irregularitats en matèria de contractació i compliment de la normativa laboral i de cooperatives”.
En set anys i mig van pujar els autònoms un 165% a les càrnies d’Osona
Segons dades de la Conselleria de Treball, entre el març de l’any 2008 i el desembre del 2015 les afiliacions al règim d’autònoms de la indústria alimentària a Osona va pujar un 165%. A la resta de comarques on hi ha indústria càrnica els percentatges van ser menors: Un 105% a les comarques gironines, un 66% al Bages, un 29% a Ponent i un 10% al Vallès Oriental. En concret, a Osona, el desembre de 2015 hi havia 2.830 autònoms en aquesta indústria, mentre que el 2008 eren 1.068.
Pel que fa a les afiliacions a la Seguretat Social, els augments van ser de només un 1% a Osona, un 3% a les comarques gironines, un 4% a Ponent i va baixar un 9% al Bages i un 2% al Vallès Oriental.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 127 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't