Les caixes catalanes, de les quals la de Manlleu n’era una d’històrica, van desaparèixer. L’any 2010 Caixa Manlleu es va integrar en el conglomerat de caixes Unnim (Manlleu, Sabadell i Terrassa) que després acabaria absorbit pel BBVA. Anys abans ningú hauria imaginat que una institució amb 104 anys d’història acabés esborrada del mapa d’avui per demà. Per parlar d’aquest procés el Museu del Ter acull aquest divendres a 2/4 de 8 del vespre la taula rodona La fi del model de les caixes catalanes: un procés inevitable?’.
A la taula rodona, organitzada per la Fundació Antiga Caixa Manlleu, hi participaran uatre persones que des de diverses responsabilitats van viure en primera línia tot el procés: Antoni Castells, professor emèrit de la UB i exconseller d’Economia i Finances de la Generalitat; Antoni Garrido, catedràtic d’economia aplicada de la UB i membre de l’Institut d’Economia de Barcelona; Jordi Espona, advocat, exsecretari general de Caixa Manlleu i excap d’assessoria jurídica d’Unnim; i Jaume Ribera, professor d’IESE i expresident de Caixa Terrassa i d’Unnim. La taula estarà moderada per Pilar Abril, subcap d’economia de TV3.
L’acte coincideix amb l’exposició, que encara es pot visitar, dels 125 anys de Caixa Manlleu, una mostra que ha fet reemergir la memòria del que va significar aquesta institució financera i la seva obra social pel territoi. I, precisament aquesta memòria, també ha fet ressorgir el debat sobre el procés que va implicar la desaparició de Caixa Manlleu en plena crisi econòmica i financera.
{{ comment.text }}