Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’equip de govern de Manlleu assegura que en els propers dies s’acabaran els detalls pendents de la plaça Fra Bernadí

L’ascensor o el sortidor de les escales, que encara no estan en funcionament, van centrar bona part de les preguntes de l’oposició a l’últim ple.

  • El 9 Nou
  • 21/06/2012 | 10:49

En no ser-hi l’alcalde, Pere Prat, absent per motius personals, el regidor d’Urbanisme, Josep Mas, atribuïa el retard als problemes econòmics de l’empresa concessionària, Hormipresa, que està en situació concursal.

Pel que fa a l’ascensor i el sortidor, Pep Mas va explicar que no estan en funcionament perquè falta la legalització del quadre elèctric. En el cas dels lavabos, l’equip de govern està elaborant un calendari dels dies de més afluència a la plaça per obrir un concurs perquè una empresa s’en faci càrrec mentre que els arbres que s’han mort seran substituïts per lledoners per la mateixa empresa concessionària.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Manlleu sobre el ple

Ple ordinari de juny 19/06/2012

Presideix el ple David Bosch, 1r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Manlleu i excusa a Pere Prat, que no assistirà per temes personals, i a Josep Colomer, que no assistirà per temes professionals.

Es guarden 2 minuts de silenci, d’una banda per Jaume Suriñach, qui havia estat regidor i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Manlleu i pare del regidor Josep Suriñach, i d’altra banda per l’última víctima de violència de gènere del nostre país.

RESOLUCIONS DE GOVERN:

S’aprova per unanimitat:

Ratificació de l’acord de la JGL del dia 29 de maig de 2012 d’aprovació Contracte Programa 2012-2015 amb el Departament de Benestar social i Família de la Generalitat de Catalunya en matèria de serveis socials, altres programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat

Aprovació provisional de la modificació puntual número 4 del POUM, relativa al sector de millora urbana Mas Roca (PMU 2)

S’aprova per unanimitat entrar el punt d’urgència de modificació del pressupost mitjançant crèdits extraordinaris per import de 132.389,97 €, finançats amb càrrec a baixes d’altres aplicacions. El punt d’urgència també s’aprova per unanimitat.

PROPOSTES I MOCIONS:

S’aproven per unanimitat les 3 propostes i mocions presentades:

Declaració política sobre el dret a vot dels i les representants electes als municipis. S’acorda:

Impulsar la demanda de modificació respecte la Llei de Bases Locals necessària per a que un càrrec electe pugui exercir el dret de votar en cas de baixa per maternitat o paternitat o per malaltia greu, utilitzant un mètode que no comporti cap despesa suplementària als ajuntaments.

Demanar a l’Estat que promogui l’acord que permeti exercir el dret de votar en plens municipals mitjançant la manera adient per tal de poder exercir el dret a vot en cas de patir baixa per maternitat o paternitat o per malaltia greu.

Traslladar els anteriors acords a la Presidència del Govern espanyol, a la Presidència del Congrés dels Diputats i a la del Senat, i a la Presidència del Parlament.”

Moció de recolzament a la iniciativa legislativa popular de la regulació de la dació en pagament, de paralització dels desnonaments i de lloguer social. La moció la va defensar Pep Mas i va comentar que s’hi havia sumat tots els grups polítics. S’acorda:

· Donar recolzament al procés de recollida de signatures que faci possible la discussió parlamentària d’una reforma de la Llei, a través de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) impulsada per les entitats a sota esmentades, amb la finalitat de regular la dació en pagament amb efectes retroactius, una moratòria immediata dels desnonaments i la reconversió de les hipoteques en lloguer social, com a mesura de mínims destinada a garantir el dret a l’habitatge de les persones afectades per execucions hipotecàries.

· Facilitar el procés de recollida de signatures de les persones i entitats al municipi.

· Fer públic aquest acord en el municipi a través de les vies de comunicació ordinàries de les que disposa el consistori.

· Enviar copia escanejada del present acord a la Comissió promotora de la Iniciativa Legislativa Popular de regulació de la dació en pagament, de lloguer social i de paralització dels desnonaments a la adreça electrònica: contacto@quenotehipotequenlavida.org

Relació d’entitats que donen suport a la moció: CCOO, UGT, Confederació d’associacions veinals de Catalunya, Observatori DESC, Plataforma d’afectats per la hipoteca, Taula d’entitats del tercer sector social de Catalunya

Moció en defensa de les polítiques de suport als centres especials de treball i a les polítiques d’inserció laboral de les persones discapacitades.

· Manifestar el reconeixement del consistori a la tasca que desenvolupen les entitats del tercer sector i les empreses que atenen, orienten i acompanyen les persones discapacitades en el seu procés d’inserció laboral i afirmar que la seva feina en aquests moments és més necessària que mai. En aquest sentit, el consistori de Manlleu dóna suport al model català d’inserció de les persones amb discapacitats.

· Traslladar al Govern de Catalunya la necessitat de:
o Exigir al Govern de l’Estat el manteniment del programa d’inserció laboral de persones amb discapacitat amb la mateixa dotació com a mínim que el 2011 i amb una distribució de fons proporcional al nombre de llocs de treball creats d’inserció de persones amb discapacitat, tot establint un protocol d’actualització de les dades i el compliment de la normativa sobre serveis d’inserció laboral per a persones amb discapacitat.
o Mantenir els ajuts als Centres Especials de Treball d’iniciativa social, assegurant la subvenció del cost salarial corresponent al lloc de treball de fins al 75% del salari mínim interprofessional per als treballadors amb discapacitat amb dificultats especials i garantir els recursos necessaris que els nous llocs de treball ocupats per persones amb discapacitat amb dificultats especials s’hi puguin acollir.
o Mantenir i estendre clàusules socials en la contractació pública de l’administració per potenciar la compra de serveis i productes que produeix el tercer sector i, en particular, els Centres Especials de Treball d’iniciativa social.
o Consensuar amb totes les organitzacions del sector, un pla estratègic per als Centres Especials de Treball que, a partir de la singularitat i l’especificitat d’aquests centres a Catalunya, inclogui mesures per a mantenir-ne la sostenibilitat, reestructuració i revitalització amb l’objectiu de garantir-ne la viabilitat financera i la competitivitat econòmica per mitjà de l’impuls de línies de negoci viables, formació i inversió. Alhora, aquest pla també ha de preveure un model integral que inclogui les quanties de les subvencions en funció dels graus de discapacitat, característiques empresarials dels centres i localització territorial dels centres.
o Realitzar les gestions oportunes davant les entitats bancàries que han absorbit caixes catalanes per a què mantinguin el compromís que tenien les obres socials d’aquestes amb el tercer sector.
o Garantir l’estabilitat del tercer sector que col·labora en la inserció de persones amb discapacitat establint marcs contractuals de caràcter plurianual.

o Fer arribar els acords a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, al departament d‘Empresa i Ocupació de la Generalitat, a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i a totes les entitats comarcals : L’Associació Sant Tomàs PARMO, la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO), l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO), Cooperativa Calandra, la Fundació Humanitària Dr. Trueta i la Fundació MAP de Ripoll.”

INFORMACIÓ DE LES REGIDORIES

Serveis Personals – educació: El regidor Àlex Garrido lamenta la pèrdua d’Emili Teixidor. El passat 15 de juny es van lliurar els Premis de Recerca a estudiants de Batxillerat i el proper divendres dia 22 es lliuraran les Beques Benito, en ambdós casos i aprofitant que les últimes celebrant la 10a edició s’han editat uns butlletins amb els guanyadors/es de totes les edicions. El passat 15 de juny es va acabar el període de matriculació a les escoles bressol, es valora positivament el resultat de les matriculacions ja que el número de matrícules s’ha mantingut.

Serveis Personals – cultura: Àlex Garrido comenta que el dimecres dia 20 de juny es farà la 1a sessió de cinema a la fresca als Jardins de Can Puget. Destacar que el proper diumenge dia 24 de juny la Coral Regina en motiu del seu 25è aniversari farà al Cau Faluga l’espectacle “Josep Maria de Sagarra i el seu temps. Música coral, literatura i pintura”. Es recorda també que el 23 de juny es celebrarà l’arribada de la flama a la zona de l’Embarcador del Ter.

Serveis Territorials: Pep Mas comenta que la propera setmana es farà la presentació als veïns del projecte proposat per l’espai urbà de la Plaça del Mercat. La intenció de l’equip de govern és iniciar les obres al juliol i acabar-les a l’octubre. Comenta també que des de la Diputació de Barcelona s’està estudiant la viabilitat de fer 2 noves rotondes a Manlleu, una al Pont de Can Molas i l’altra a la cruïlla del Passeig Sant Joan – carrer Cavalleria, els 2 punts que divendres passat es van visitar amb el diputat Josep Llobet. Pep Mas destaca la compra-venda de l’edifici de la Cooperativa i comenta que des de serveis territorial s’està treballant en el disseny d’una actuació a la planta baixa de l’edifici per poder-la destinar a usos comercials. S’ha acabat el procés d’urbanització i s’ha fet efectiva la recepció de l’obra del sector teuleria tot i que no s’ha signat l’acta de recepció a l’espera de neteja de les parcel·les.

Es comenta l’actuació que s’està fent des de la brigada a la barana del canal industrial, això serà una millora tant estètica com a nivell de seguretat i regularà les places d’aparcament d’aquella zona (es reduirà el nombre de places de 9)

Promoció Econòmica: Josep M. Anglada comenta que s’ha reunit amb el Consell Comarcal per començar el treball conjunt en matèria de turisme. Manlleu recolza el treballar tots sota la marca Osona Turisme. Ha acabat el curs SEFED i el proper dimecres dia 27 de juny comença el segon grup d’alumnes. Comenta també que el dilluns (18 de juny) es va fer una reunió amb comerciants per presentar un nou projecte de dinamització comercial, una mini sèrie amb actors manlleuencs.

Empresa, Gestió i millora de l’administració: David Bosch convida a tots els regidors a l’acte de lliurament dels Premis Innovacat, comenta que aquesta és la 4a edició dels premis i que han participat als premis 55 projectes dels que
39 opten al premi Empresa Jove (71%) i 16 al premi Empresa Avança (29%). El 28% dels projectes són de Manlleu (11 projectes)

Medi ambient: La regidora Maica Bassas explica que el dimecres (20 de juny) Manlleu es suma a celebrar el Dia de l’Energia, hi haurà un punt informatiu el mateix dimecres a la Plaça Fra Bernadí i es farà una xerrada a l’ajuntament de Manlleu “Com estalviar 100€ en la factura elèctrica”. Explica també que s’ha donat una ventalls als regidors obsequi de l’Institut Català de l’Energia.

Policia i Benestar Social: Carme Trillas agraeix públicament a Pep Poblet, Joan Roura i el grup de Gospel Tam Tam la col·laboració al concert solidari en motiu de la Marató per la Pobresa.

Participació Ciutadana: La regidora M. Carme Valls felicita públicament als membres organitzadors de les Festes del Barri de l’Erm.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.