EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Lluís Solà és l’homenatjat a la Marxa dels Vigatans d’aquest any

Com ja va fer-se l’any passat, l’homenatge començarà en un acte previ, aquest dimecres a les 8, al Temple Romà. L’acte s’aprofitarà per presentar les novetats de la Marxa dels Vigatans que, com cada any, es farà el vespre del 10 de setembre a Vic.

El 9 Nou
31/08/2012

Nota de premsa d’Òmnium d’Osona

Presentació de la X Marxa dels Vigatans i acte d’homenatge a Lluís Solà i Sala

Enguany, la X edició de la Marxa dels Vigatans organitzada per Òmnium Cultural d’Osona i la Comissió 11 de setembre es presenta al Temple Romà de Vic el dia 5 de setembre a les 8 del vespre. El personatge homenatjat d’aquesta edició és Lluís Solà i Sala, reconegut poeta i dramaturg vigatà amb una llarga trajectòria en la defensa de la nostra llengua i identitat.

El president d’Òmnium Cultural d’Osona, David Colomer i Vidal, farà la presentació d’aquesta X edició de la Marxa dels Vigatans, explicant les principals novetats d’enguany. Seguidament, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, senyor Joan López i Carol, farà la introducció i presentació de l’homenatjat. Finalment, el senyor Lluís Solà i Sala, ens oferirà unes paraules.

Lluís Solà i Sala

Lluís Solà i Sala, nascut a Vic el 25 de gener de 1940 és poeta i dramaturg. Publica el seu primer llibre el 1975, Laves, escumes. Al qual seguiren L’herba dels ulls (1993), De veu en veu : obra poètica I (1960-1999) (2001, que meresqué els premis Quima Jaume de Cadaqués i de la Crítica en l’apartat de poesia), L’arbre constant: obra poètica II (1994-2000) (2003), Entre bellesa i dolor : Obra poètica IV (març de 2010) i Al llindar de l’ara: Obra poètica III (novembre de 2010). Com a editor, col•labora en la revista Inquietud. Principal impulsor (1977) i director de la revista Reduccions de poesia, de la qual és director. És soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

En la seva faceta de dramaturg, Lluís Solà ha dut a escena obres d’Strindberg, Èsquil o Brossa, entre d’altres, i també ha estrenat obres pròpies. Llicenciat en filosofia i lletres, s’ha dedicat a l’ensenyament i ha estat fundador (1975), director (fins el 1990) i professor de dicció (1991-2005) del Centre Dramàtic d’Osona, adscrit a l’Institut del Teatre.

Com a traductor, ha fet versions de Kafka, Dürrenmatt, Handke, Rilke, Rimbaud, Pound o Pessoa. Com a crític, ha estudiat l’obra de Vinyoli, Beckett o Miquel Martí i Pol.

Ha estat també regidor de cultura de l’ajuntament de Vic (1979-83).
També s’ha de destacar el seu vessant cívic, amb el seu esforç constant per assolir el reconeixement oficial de la llengua catalana i la llibertat política dels Països Catalans.

Dia: Dimecres 5 de setembre
Hora: a les 8 del vespre
Lloc: Temple Romà de Vic

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 56 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't