Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Manlleu aprova l’últim pressupost amb Pere Prat com a alcalde

Manlleu va aprovar dimarts l’últim pressupost de legislatura i també l’últim de Pere Prat com a alcalde, marcat per l’austeritat i la contenció.

  • El 9 Nou
  • 22/01/2015 | 14:02

L’alcalde de Manlleu i regidor d’hisenda, Pere Prat, va ser l’encarregat de presentar el pressupost per aquest 2015 i recordar els objectius que s’ha fixat l’equip de govern aquest any: lluitar contra la pobresa i contra l’atur, fer un ajuntament obert i àgil i aconseguir millores en la mobilitat viària. El pressupost per assolir-los és de 16, 33 milions d’euros, un 0’68% més que l’any passat. Però cal tenir en compte que per primera vegada aquí s’hi compta el Museu del Ter, del qual l’ajuntament n’ha assumit la gestió.

17 vots a favor, 1 en contra i 3 abstencions. Aquest és el resultat de la votació d’aquest últim pressupost del mandat de l’ajuntament de Manlleu. Els 3 regidors no adscrits que abans havien estat del PSC i 4 regidors de Convergència van donar-hi el vist-i-plau destacant-ne la contenció de la despesa. Per contra, els 3 regidors exPxC, ara no adcrits, i també la regidora de CiU Maite Gallifa van qualificar-los de desil·lusionants.

Pere Prat va explicar que aquests 9.500 euros d’inversions acabaran sent entre 2 i 3 milions que s’aniran afegint al pressupost a mesura que s’obtingui el finançament per tirar endavant les obres del canal, les dues rotondes, el teatre Centre, la biblioteca i també per començar el projecte del passeig del Ter. D’altra banda, aquest any es preveu reduir l’endeutament financer en dos milions d’euros i deixar-lo en 13 milions 309 mil euros que representa un 73’59%.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Manlleu

Ple ordinari de gener 20/1/2015

A l’inici del ple es fa un minut de silenci per a les últimes víctimes de violència de gènere.

RESOLUCIONS DE GOVERN:

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, ICV, 4 regidors de CIU i 3 regidors no adscrits, l’abstenció de 3 regidors no adscrits i 1 vot en contra de CIU

Pressupost 2015

Objectius 2015: Lluitar contra la pobresa, lluitar contra l’atur, ser un ajuntament obert i àgil i aplicar millores de mobilitat viària. El pressupost 2015 s’ha treballat amb criteris de contenció, racionalització de la despesa, conservador, austeritat i congelació d’impostos.

El pressupost 2015 ascendeix a 16.383.679,60€ un 0.68% més que el de 2014, que era de 16.272.787,88€. L’endeutament a 31/12/14 és de 15.328.355,18 € (84,76%) i l’endeutament previst, segons el pressupost aprovat, a 31/12/15 serà de 13.309.740,44 € (73,59%).

Les inversions previstes pel 2015 són les rotondes, la biblioteca, el Teatre Centre i el Passeig del Ter.
Plantilla: 193, personal funcionari: 118 i personal laboral: 75 i personal directiu: 1

S’aprova per unanimitat:

Aprovació de la plantilla municipal per al 2015 i Modificació de la RLT per al 2015

Resum total de places per a l’exercici pressupostari 2015:

Personal funcionari, 118 i personal laboral, 75. Total 193 persones

Aprovació massa salarial personal laboral sector públic

S’aprova la massa salarial del personal laboral del sector públic local de Manlleu per al 2015.
Total massa salarial 2015: 1.769.461,21 € (Seguretat social no inclosa)

Rectificació de l’inventari general de béns i drets de l’Ajuntament de Manlleu tancat a 31 de desembre de 2014

Com a conseqüència de les dissolucions de l’IDE, Manlleu Mitjans de Comunicació i Fundació Privada Museu del Ter s’han integrat en l’inventari general de la corporació els béns i drets de cadascun dels tres ens esmentats ja sigui per la via de reversió, en el cas dels béns inicialment cedits per l’Ajuntament, o bé per la via de donar-los d’alta directament en l’inventari.

Modificació Estatuts Consorci Localret (adaptació a LRSAL)

Lles modificacions adoptades deriven de la necessitat d’adaptar els Estatuts del Consorci a les previsions de les Lleis 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local i 15/2014, de 16 de setembre, de racionalització del sector públic i d’altres mesures de reforma administrativa i que, així mateix, l’acord d’aprovació de la modificació s’ha sotmès per part del Consorci Localret a informació pública per un termini de trenta dies, de forma conjunta, mitjançant anunci en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 6770, de 15 de desembre 2014, correspon ara la ratificació de la modificació per part de tots els ens consorciats.

Ratificació de l’acord de dissolució de la Mancomunitat de Municipis d’Osona Nord i Ripollès Sud

Ratificar íntegrament i en tots els seus termes l’acord de dissolució i liquidació de la Mancomunitat de Municipis d’Osona Nord i Ripollès Sud adoptat pel Ple de la seva Comissió Gestora a la sessió extraordinària del 8 de gener de 2015.

INFORMACIÓ DE LES REGIDORIES

Gent gran: El regidor comenta que el mateix dimarts al matí, l’alcalde, el diputat de Benestar Social, tècniques de l’ajuntament i la Diputació i ell mateix, han presentat en roda de premsa els resultats de l’informe “Serveis Socials més a prop” que es poden consultar a la web de www.manlleu.cat

NTSIC i administració electrònica: La regidora comenta que en el marc del Congrés de Governs Digitals es premiarà l’Ajuntament de Manlleu per la seva trajectòria en administració electrònica.
La regidora destca també el treball que s’està fent en el portal de transparència municipal, que es preveu presentar a principis de febrer.

Serveis Territorials, Habitatge i Esports: Pep Mas comenta que aquesta setmana es donarà per finalitzada l’actuació de millora dels passos de vianants a la confluència del carrer Vendrell amb carrer Russinyol i carrer Sant Jaume. L’actuació, duta a terme per part de la Brigada municipal, ha consistit en adequar aquests passos de vianants d’acord amb criteris per a persones amb mobilitat reduïda. Un cop finalitzada l’actuació la Brigada municipal durà a terme la millora de les balconades del passeig del Ter davant el monument a la Sardana i davant de l’escultura del germà Victori.

Pep Mas explica també que durant el mes de febrer es concretarà el procés de participació ciutadana relatiu al projecte del futur desenvolupament i millora integral del passeig del Ter.

El regidor informa que s’han presentat tretze empreses a la licitació de les obres de remodelació del canal industrial en el seu tram comprès entre el carrer Enric Delaris i el carrer Vendrell. Es preveu, llevat d’aspecte sobrevingut, que abans de 31 de gener es podrà haver adjudicat l’obra de referència.

A nivell d’esports destaca que ja s’ha donat per finalitzada la substitució del paviment de la pista 1 del Pavelló municipal d’Esports amb parquet, derivat de la inundació produïda fruit de les pluges del proppassat 5 de setembre.

Cultura, Educació, Joventut i Mitjans de Comunicació:
Àlex Garrido comenta que les 2 escoles bressol municipals han augmentat el nombre d’alumnes des de l’inici del curs, Colors ha passat de 53 a 63 alumnes i Picarols ha obert una nova aula per què ha passat de 84 a 93 alumnes.
El regidor destaca la conferència que tindrà lloc el proper divendres dia 23 de gener a Can Puget i que tractarà sobre el model educatiu de Finlàndia i anirà a càrrec de A càrrec de Xavier Melgarejo, doctor en pedagogia, psicòleg escolar, antic director del Col·legi Claret de BCN i especialista en el sistema educatiu finès.
A nivell de cultura el regidor felicita al Gremi de Tonis per la organització i celebració de les Festes del Tonis d’enguany que s’allargaran fins el proper 31 de gener. Àlex Garrido comenta també que els Amics de la Música Manlleu inicien la celebració del seu 25è aniversari el divendres dia 20 de febrer amb un concert de l’Escolania de Montserrat a l’església de Santa Maria.

El regidor explica també que la setmana passada es va reunir un grup de persones vinculades a Manlleu Mitjans que actuaran com a grup impulsor i generador d’idees de millora pels mitjans locals. 3 anys després del canvi d’estructura es consolida el nou model de Manlleu Mitjans de Comunicació que actualment té més de 50 col•laboradors que donen dinamisme sobretot a la ràdio.

Promoció Econòmica: Josep M. Anglada comenta que, a l’espera dels resultats ja definitius i la valoració social, econòmica, comercial i de promoció de ciutat, BadaNadal es valora positivament. Més de 17.000 patinadors consoliden la pista, els tobogans i el BadaNadal en general. El bon temps del mes de desembre ha ajudat a que les xifres siguin bones. L’espai ExPress es valora també positivament, doncs malgrat no tenir com a objectiu principal les vendes de producte si no la promoció del comerç, enguany ha superat els 13.000€ de vendes.

A nivell de formació destaca que s’ha iniciat ja un curs per a 15 persones d’auxiliar de comerç.

A nivell d’ocupació Josep M. Anglada recorda que amb els plans d’ocupació concedits per la Diputació de Barcelona es podrà contractar una vintena de persones que ocuparan llocs com educadors de carrer, treballador social, mediador/a, dinamitzador juvenil, informadors, operaris neteja i manteniment entre d’altres.

Medi Ambient: Maica Bassas explica que es continua treballant conjuntament amb Serveis Socials temes de formació amb els usuaris dels horts socials de la Coma i Can Ramisa. La regidora comenta que a Can Ramisa queden encara 2 vacants d’horts socials i 7 de lloguer de les 18 parcel·les totals.

La regidora comenta que en el marc del nou programa de gestió de residus de Catalunya (PRECAT 2020), l’Agència de Residus de Catalunya ha aprovat d’augmentar significativament i de forma progressiva el cànon d’abocament a partir d’enguany i per arribar als 50 Euros/tona l’any 2020. Aquesta mesura s’adopta amb l’objectiu d’encarir el cost d’abocador i, així, estimular l’augment dels nivells de reciclatge. A Manlleu, malgrat rtenir uns nivells de reciclatge per sobre del 60%, cal continuar millorant, sobretot el reciclatge d’orgànic i rebuig.

Participació Ciutadana: La regidora comenta que s’està realitzant la valoració de cavalcada de reis. Enguany les carrosses s’han remodelat i s’han canviat els estàndards.
M. Carme Valls comenta també que el proper dimarts dia 27 de gener es presentarà a premsa i a les entitats el nou portal d’entitats 2.0 de Manlleu, un projecte que s’ha treballat amb Diputació de Barcelona. La regidora també explica que s’està treballant en la programació d’activitats de Temps x Temps que es presentaran el proper dia 29 de gener.

Pagesia: El regidor comenta que el proper dimecres dia 28 de gener tindrà lloc una nova edició de les jornades tècniques Fira de Reis, enguany dedicades a les dejeccions ramaderes, tecnologies en la gestió. En el marc de les jornades es celebra una nova edició del premis a estudiants i enguany s’hi suma un premi a emprenedors. S’han presentat 7 projectes a la categoria de joves emprenedors i 19 treballs d’estudiants.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.