EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Capgirem Vic dóna a conèixer la seva candidatura en una gran festa popular

Txarango, Mariona Ferrer i Jordi Sitges van ser alguns dels artistes que van abanderar la presentació de la llista i les intencions de la plataforma d’esquerres independentista de cara a les properes eleccions municipals.



29/04/2015

Dissabte 25 d’abril l’Orfeó Vigatà va acollir una festa popular organitzada per Capgirem Vic, una assemblea d’esquerres, oberta i independentista, impulsada per la CUP i el Procés Constituent, amb l’objectiu de presentar-se a les eleccions municipals d’enguany a la ciutat de Vic. La celebració de l’esdeveniment, que va coincidir amb la Diada del País Valencià, es va dur a terme amb un clar objectiu: presentar la seva candidatura sota el crit reivindicatiu de la defensa de la cultura popular.

Afromandinga va ser el grup encarregat de donar el tret de sortida de l’acte a ritme de percussió, seguits de la música popular de Jordi Sitges, que es va aventurar a cantar fins i tot en euskera. La ballarina Mariona Ferrer va evidenciar la bellesa que emergeix de la fusió entre la dansa clàssica i la contemporània, alhora que l’artista Lluís Carbonell plasmava en el seu llenç tot allò que anava succeint sobre l’escenari. Els llegendaris Segadors de la Plana, caracteritzats d’època i falç en mà, van ser els encarregats d’homenatjar la tradició a través dels seus balls ancestrals.

A mesura que avançava l’acte, el públic més jove s’impacientava a l’espera de l’actuació estrella de la nit: Txarango. Un grup idoni per formar part d’aquesta iniciativa, ja que si alguna cosa els distingeix és, sobretot, la seva posada en escena sempre acompanyada d’un discurs compromès i esperançador. Com era d’esperar, el grup no va voler perdre l’oportunitat de projectar sobre tots aquells que comencen a formar les seves consciències la idea que la cultura fa al poble i que el racisme el destrueix. Un racisme que, com ha afirmat en més d’una ocasió el grup, és tan present a la casa del poble vigatana. El mateix vocalista de Txarango, Alguer Miquel, és l’encarregat de tancar la llista de Capgirem Vic.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't