EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Crítiques de l’oposició perquè el govern de Vic destina 50.000 euros al mil·lenari de Montserrat

La partida formava part d’una modificació de crèdit de 4,8 milions que va generar debat


11/03/2023
Vic

El ple de Vic va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern –Junts– i l’oposició de la resta de formacions –Esquerra, Capgirem i la regidora Carme Tena– una important modificació de crèdit de 4,8 milions d’euros. Tal com va argumentar la regidora d’Economia, Núria Homs, la incorporació d’aquests diners procedents del romanent –els estalvis que acumula l’administració municipal– “permeten dotar les àrees i partides que es van haver d’ajustar o congelar per quadrar el pressupost d’aquest 2023”.

Homs va posar en valor les aportacions per fer front a l’increment del preu dels subministraments energètics en equipament municipals, “aconseguir farcir molt més l’àrea cultural i esportiva” o “compensar la diferència del que no aporta la Generalitat” en l’I2 a les escoles bressol concertades de la ciutat.

Josep Lluís Garcia (ERC) va expressar que el punt que es portava a votació “suposa un 8% del total del pressupost municipal”, i en aquest sentit Roger Cumeras (Capgirem) va insistir que no es tractava “d’una simple modificació de crèdit”. Amb la regidora no adscrita Carme Tena, l’oposició en bloc va demanar que per la quantitat de partides –una vuitantena– i el volum de diners “se’ns hauria d’haver tingut més en compte”. De fet, es va posar en dubte que algunes de les accions que s’hi recullen “tinguin un benefici per a la ciutat i per als vigatans”. En concret, no es va veure amb bons ulls que Vic destini 50.000 euros a la celebració del mil·lenari de l’abadia de Montserrat. “És un símbol de Catalunya, però de ben segur que ja té els seus recursos per trobar suports econòmics”, va apuntar Garcia. Tena també va criticar que fa uns mesos “es demanés un esforç als vigatans apujant l’IBI” i que ara s’utilitzi el romanent “per fer una donació que no revertirà en la ciutat”.

Des de Capgirem, Cumeras també va criticar la partida de 100.000 euros al Circuit del Motor, “on des del 2020 ja hi hem aportat 500.000 euros”. Tampoc veia clar “la disparitat de criteri” en les subvencions a entitats. “Els podem proposar mil mecanismes perquè no donin subvencions a dit”, va concloure.

L’alcaldessa, Anna Erra, va posar en valor “la bona salut” de l’economia de l’Ajuntament i va retreure “la desconfiança” de l’oposició quan en la presentació del pressupost es va dir que es congelaven algunes partides: “Ara les recuperem, i algunes en escreix”. Sobre la donació a Montserrat, Erra va recordar que fins al mandat passat “s’havia fet una aportació anual” i ara el govern municipal ho havia volgut recuperar perquè quan hi hagi la celebració del mil·lenari de l’abadia, “Vic hi sigui present com a ciutat”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 53 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't