EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

De saltar amb paracaigudes a la xocolata amb nata

Crònica del matí de jornada electoral a Manlleu

Els partits polítics tanquen aquest diumenge una cursa de fons que en la majoria de casos no es remunta a setmanes, sinó mesos d’engreixar l’engranatge electoral i pensar tant en prioritats i projecte com equip, eslògan o imatge de campanya. A Manlleu, Arnau Rovira, el cap de llista de Junts, ha estat el primer de votar, a 2/4 de 10 al Carme, i al llarg del matí els vuit alcaldables s’han anat succeint fins a arribar a Lleonard Sánchez, de la CUP, poc abans de la 1 a l’escola Pompeu Fabra.

Tots coincidien a cridar a la participació en un cap de setmana llarg i que perilla que la gent hagi aprofitat per marxar a fora, ja que aquest dilluns és festiu a Manlleu. “Fa calor i dia de platja, sí, però només es vota un cop cada quatre anys i confiem que tothom trobi un moment o altre per passar, ni que sigui al vespre”, comentava Marta Moreta (PSC).

I els candidats? A què dediquen les hores prèvies a l’escrutini? Hi ha manera de relaxar-se

Eva Font, que agafa el relleu a l’actual alcalde com a número 1 d’ERC, admetia el pes de la pressió: “Aniré fent sobre la marxa, voltant pels col·legis electorals, però és veritat que avui estic molt més nerviosa que durant tota la campanya”. Rovira parlava a primera hora d’un “dia llarg, tot i que hi arribem carregats de bones sensacions. Hem omplert els actes de gent i tenim el grup motivadíssim”. El seu cap de setmana ha estat segurament el més curiós, ja que ahir va rebaixar tensió saltant en paracaigudes

Arnau Rovira, votant al Carme / Txell Vilamala

Font també va optar per sortir de Manlleu, aires de mar en un dia de desconnexió per l’Empordà; mentre que Marta Moreta, que diu que últimament ha dormit poc, va assistir a l’acte d’homenatge a Magda Bassas i “fer el vermut, passejar… Un dia molt normal”. Aquest diumenge, això sí, havia esmorzat bé: “Xocolata amb nata. I sense parar de xerrar. Estic contenta perquè la gent se’ns acosta i ens para pel carrer. Saben qui som i quin projecte tenim”.

Eva Font, al col·legi Puig-Agut / Txell Vilamala
La candidata socialista, Marta Moreta, just després de dipositar el sobre a dins de l’urna / Txell Vilamala

També han votat al llarg del matí els alcaldables dels altres cinc partits que es presenten a la ciutat: Miquel Sánchez (En Comú Podem), Francisco Javier Jiménez (Ciutadans), Roger Saborit (Aliança Catalana), Jordi Rossell (Ara Gent de Manlleu) i Lleonard Sánchez (CUP). El darrer ha volgut agraïr explícitament “la gent que fa possible la votació d’avui. Tenim moltes ganes que aquest 28 de maig suposi el començament d’un nou rumb per a Manlleu i, passi el que passi, demà seguirem a peu de carrer”. Abans queda, però, tota una tarda i una nit electoral que trobarà la CUP reunida al Casal Boira Baixa. ERC, per la seva banda, té previst fer el seguiment des del seu local, al carrer Baixa Cortada, i Junts, al Cafè Antic. 

Lleonard Sánchez, de la CUP, ha votat a l’escola Pompeu Fabra / Guillem Sánchez
Francisco Javier Jiménez (Ciutadans)
Jordi Rossell (Ara Gent de Manlleu) / elter.net
Miquel Sánchez / elter.net

Cap d’ells té la bola de vidre, però els candidats coincideixen a predir que seria una sorpresa que algun partit obtingués majoria absoluta a Manlleu. A partir de demà, per tant, trucades, reunions i joc d’aliances.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà noves eleccions a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 416 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't