EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Dionís Guiteras optarà a un quart mandat a Moià

Alcalde des de 2011, repeteix amb la llista associada a ERC

El 9 Nou
25/03/2023
Moià

L’actual alcalde de Moià, Dionís Guiteras, optarà a un quart mandat a les eleccions municipals del maig.

El grup Aramoià-AM, marca blanca d’ERC, ha anunciat oficialment aquesta setmana que repetirà candidat.

Guiteras va esdevenir alcalde el 2011 i ha estat al capdavant de l’Ajuntament de Moià durant tres mandats condicionats, segons ell, “pel deute, les restriccions econòmiques o la falta de personal tècnic”. Per això, després de “molta feina i que la situació estigui estabilitzada”, es mostra optimista, entusiasta i amb més ganes de tirar endavant nous projectes. En destaca, en aquest sentit, d’engegats, com la recepció de les urbanitzacions de Montví, Cal Jo o el polígon industrial del Pla Romaní; i de futur, sobretot la rehabilitació de l’antiga fàbrica de Cal Comadran, la qual cosa permetrà “disposar d’espais i equipaments públics per a les entitats del poble”.

En carpetes ja completades, Guiteras cita la depuradora, el Parc de Bombers o el pàrquing soterrat del CAP, ja en funcionament. També defensa que s’ha fet molta feina en l’àmbit cultural, potenciant actuacions i activitats, i recorda que s’està a l’espera de rebre una subvenció a les Faixes per vestir un equipament cultural amb cara i ulls.

A les passades eleccions municipals de 2019, el panorama polític va canviar considerablement a Moià. Es va passar del bipartidisme a la presència de quatre llistes al consistori, i a la pèrdua de la majoria absoluta d’Aramoià. Llavors la formació va baixar de 10 a 6 regidors, i van entrar representants de Junts (4), Capgirem Moià-CUP (2) i PSC (1). Tot i això, els de Guiteras continuen governant en minoria. La seva llista és la segona confirmada de cara als comicis del 28 de maig després que els socialistes ja oficialitzessin pel novembre la que encapçalarà la també regidora Susana Tapia.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 105 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't