EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El debat sobre el futur del Lluçanès entra en la campanya per al 12-M

ERC ja ha anunciat actes a tots els pobles per reafirmar-se en la comarca

El 9 Nou
27/04/2024
Prats de Lluçanès

La campanya electoral per a les eleccions al Parlament del 12 de maig, que ha arrencat la mitjanit d’aquest dijous a divendres, tindrà al Lluçanès una agenda pròpia amb la discussió oberta sobre el futur de la comarca.

L’anunci, el 2 d’abril passat, de l’alcalde d’Olost, Gil Salvans, de convocar una nova consulta entre els veïns per confirmar si el municipi n’ha de continuar formant part ha reobert un debat que també haurà de calibrar com es viu el projecte no només des dels municipis, sinó també en els diferents partits.

El primer a posicionar-se ha estat Esquerra Republicana. En un comunicat fet públic aquest dijous i signat pel president comarcal del partit, Isaac Peraire, i la candidata al Parlament Montse Barniol, ha tornat a fer explícit el compromís pel Lluçanès i recorda que el 12 de maig serà la primera vegada a la història de la democràcia que el Lluçanès viurà unes eleccions al Parlament constituïda com a comarca oficial.

Barniol farà campanya per tots els municipis del Lluçanès, començant dimarts vinent per Santa Eulàlia de Puig-oriol. Per ERC del Lluçanès, haver aconseguit el reconeixement comarcal “és una fita històrica, fruit del treball de moltes persones al llarg dels anys”.

Ara mateix, del Lluçanès en formen part 8 dels 13 municipis que integren aquest territori. D’aquests vuit ajuntaments, després de les eleccions municipals de 2023, Junts va aconseguir les alcaldies de Prats de Lluçanès, Oristà, Perafita i Sant Martí d’Albars. ERC, a través de la marca Acord Municipal (AM), es va fer amb les d’Alpens i Lluçà; i Olost i Sobremunt van ser per a candidatures independents.

Arran de l’anunci d’Olost de plantejar una nova consulta sobre si continuar o no formant part de la comarca, la resta d’alcaldes que s’han pronunciat públicament –tots menys l’alcaldessa de Sobremunt– han reafirmat el seu compromís amb el projecte i la voluntat de continuar avançant en la consolidació de la Mancomunitat del Lluçanès. És aquest ens el que després de les eleccions municipals de 2027 s’ha de convertir en el futur Consell Comarcal.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 347 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't