EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El govern en minoria del Consell del Ripollès perd les primeres votacions

ERC, quatre consellers de Junts i la CUP van tombar (13 vots) la reestructuració de càrrecs (5 vots)


25/03/2023
Ripoll

Embolica que fa fort. Els efectes del cas Twittergate de l’Ajuntament de Ripoll es van fer notar al ple del Consell Comarcal de dimarts. La fragilitat de l’equip de govern, format únicament per cinc consellers (Joaquim Colomer, Dolors Costa, els dos del PSC i un de MES), els va fer perdre les primeres votacions d’aquest mandat. A l’ordre del dia hi havia quatre punts relacionats amb la reestructuració del govern comarcal i el nomenament dels representants del Consell en altres organismes, que van ser rebutjats per 13 vots en contra de l’oposició i 5 a favor de l’equip de govern. ERC, quatre consellers de Junts –faltava Josep Maria Creixans– i la CUP van tombar-ho.

A efectes pràctics, ara mateix només queden tres persones al Consell de Govern: Colomer (no adscrit), Enric Pérez (PSC) i Ramon Roqué (MES). Però, en canvi, es dona la paradoxa que formalment a la comissió de coordinació n’hi continuen essent cinc: els tres del Consell de Govern més Xavier Guitart i Costa. La voluntat era unificar aquests dos òrgans en un de sol i no es va poder fer. També es dona la particularitat que hi haurà consellers fora del govern que seran els representants de l’ens en altres organismes com Josep Coma, que està al Consorci per a la Gestió dels Residus Urbans d’Osona. La competència que sí que rau en el president de l’ens és la de nomenar vicepresidents. En principi, els quatre membres que formen part del govern ara ostentaran una vicepresidència cadascun, inclosos Guitart i Costa, que va anunciar que presentaria una instància per donar-se de baixa de Junts i passar també com a consellera no adscrita.
Sí que sembla que l’acció de govern no perillarà en la resta de mandat, ja que només falta un ple.

Tot i això, va haver-hi una modificació de crèdit que es va aprovar amb els vots de l’equip de govern i la CUP (6) i amb les abstencions d’ERC i Junts (12). Tot i no voler-ne fer sang, el grup comarcal d’ERC va posar el dit a la llaga. Sergi Albrich va qualificar d’anòmala la situació de minoria de l’equip de govern i no entenia per què tot havia explotat just abans de les eleccions. “No havíem dit res fins ara per preservar el crèdit de les institucions”, afegia. Curiosament, Colomer i Coma van alinear postures i van defensar l’obra de govern d’aquests quatre anys. Coma no en “renegava” i va insistir que tot es devia a una falta de confiança provocada pel “presumpte perfil de Twitter fals” del Cabró de Raça Ripollesa que hauria criticat l’acció de l’equip de govern de Ripoll. “Se’m va acusar, jutjar i condemnar en qüestió de deu minuts”, afegia Colomer al·legant que era innocent. Àlex Medrano (CUP) va agrair que el president li truqués per explicar-li la situació i sí que va trobar a faltar una explicació de Junts. El pròxim capítol serà la setmana vinent amb la presentació dimarts del grup d’Independents del Ripollès.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 855 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't