EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El grup de Junts al Consell Comarcal del Ripollès aparta Joaquim Colomer i li demana que deixi la presidència

Demanen que retorni l’acta perquè es pugui escollir un nou president

El 9 Nou
08/03/2023
Ripoll

La crisi entre Junts i Joaquim Colomer ha viscut un nou capítol. Després d’haver estat destituït com a regidor del Govern a Ripoll, ara és el grup comarcal qui li ha demanat que dimiteixi com a president del Consell del Ripollès.

La majoria dels consellers del partit a l’ens comarcal han decidit apartar del grup a Joaquim Colomer i han escollit l’alcalde de Molló, Josep Coma, com a nou president. A Colomer li demanen la dimissió i que retorni l’acta de conseller al partit que els va escollir per tal de poder triar un nou president.

Josep coma destaca que la decisió deriva “d’una manera de fer èticament reprovable, inacceptable en una institució moderna, transparent i exemplar com ha de ser el Consell Comarcal del Ripollès”. “No podem continuar governant i ser copartícips d’aquesta actitud”, assegura i reclama a la resta de grups comarcals que donen suport a la presidència que es qüestionin si valen “aquestes maneres de fer”.

La portaveu del grup, Mònica Sanjaume, ha recordat que els consellers han donat a Colomer uns dies de marge per a la reflexió. “Tenint en compte que els consellers s’escullen de manera indirecta per part del partit i no per part de la ciutadania, si no retorna l’acta de conseller abandonarem el Govern aquest mateix divendres”, ha avançat. “Tenim clar que garantirem la governabilitat, i farem possible que tirin endavant tots els projectes que hem treballat com a membres del govern. No es tracta de paralitzar la institució, perquè amb el nostre suport res es paralitzarà. Es tracta de no ser còmplices d’aquesta manera de fer, i de permetre que un nova presidència remati els projectes començats”, ha afegit Sanjaume.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't