EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El mural de l’1-O a Sant Joan no ha durat ni un dia

A Folgueroles també hi ha hagut polèmica

El 9 Nou
01/10/2018
Sant Joan de les Abadesses

El mural que es va pintar aquest diumenge a Sant Joan de les Abadesses per recordar l’1-O ha aparegut amb gargots a primera hora d’aquest matí, concretament línies damunt de l’urna i d’altres que desdibuixen els personatges. Es tracta d’un dibuix pintat en un mur de l’aparcament de Can Crehuet, al darrere de l’edifici Mestre Andreu, on es va votar l’any passat. El CDR hi ha convocat una concentració a les 7 de la tarda.

Vista actual del mural de Sant Joan

Vista actual del mural de Sant Joan

A Folgueroles, els actes de l’aniversari de l’1 d’octubre també s’han vist entelats per una polèmica amb l’alcalde, Carles Baronet, per la pintada d’un mural commemoratiu en una paret de l’avinguda Atlàntida. Baronet es va discutir amb els responsables de l’acció quan la iniciaven dissabte al matí perquè no havien demanat permís per dur-la a terme, tot i que tenien autorització del propietari. Segons l’alcalde, el mural “no compleix la carta de colors del POUM “al nucli antic del poble i es va enfadar perquè per dur-lo a terme van agafar sense permís unes tanques de l’Ajuntament per impedir l’aparcament al davant “en un dia que hi ha activitat comercial, sobretot davant del forn”.

Per això va requerir la presència dels Mossos d’Esquadra, que van identificar tres persones i van verificar que el propietari de la finca aprovés la pintada. Per aquest motiu aquesta va tirar endavant fins que a la tarda ja es va donar per acabat el mural, obra de l’il·lustrador Toni Ortiz, i que reflecteix el rostre dels presos polítics i exiliats reclamant la seva llibertat.

A banda d’aquests, també se n’han pintat a Sant Miquel de Balenyà, Seva o el Voltreganès.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 67 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't