EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els encausats per la Vuelta haurien intentat escampar 400 litres d’oli a la carretera

La policia difon un vídeo on es veuen bidons connectats a un dispositiu amb una electrovàlvula i un temporitzador

La Policia Nacional va sorprendre els quatre encausats per la Vuelta dissabte en una zona boscosa del Solsonès quan, presumptament, volien sabotejar un dels trams de la cursa. El cos explica en un comunicat emès aquest dimarts que preveien activar un mecanisme per escampar 400 litres d’oli a la carretera en l’etapa de dilluns entre Súria i Arinsal. El mecanisme estava format per dos bidons, de 200 litres cadascun, connectats a un dispositiu amb una electrovàlvula i un temporitzador. Tot plegat quedava amagat entre la vegetació, inclosa la mànega des d’on s’havia de fer el vessament.

El líquid que es va trobar, similar a l’oli de motor, està pendent d’anàlisi per part dels especialistes de la científica.

La policia també explica que els encausats van adoptar mesures de seguretat per evitar que els detectessin. En el moment de la detenció, cap d’ells portava telèfon mòbil i asseguren que havien fet servir camins secundaris.

Els quatre activistes osonencs van quedar en llibertat provisional aquest dilluns, amb la prohibició d’acostar-se a més de 500 metres dels trams per on passa la cursa. Segons la seva advocada, se’ls ha vulnerat el dret de defensa. En la concentració d’ahir a Vic va dir que “ens vam llevar amb la notícia que estaven detinguts i des d’aleshores fins ara no se’ns ha permès saber quins elements han donat lloc a la causa”.

LA PREGUNTA

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 355 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't