EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Enric Mayo serà el nou alcalde de Sant Vicenç amb un 6 a 5

El retorn de l’exalcalde Joan Sadurní coma a candidat escurça distància

El 9 Nou
30/05/2023
Sant Vicenç de Torelló

El retorn de l’exalcalde Joan Sadurní com a candidat a l’alcaldia de Sant Vicenç ha reduït d’un 9 a 2 a un 6 a 5 la majoria absoluta que malgrat tot mantindrà Sumem-AM, que en aquestes eleccions estrenava candidat i que, amb els resultats d’aquest diumenge, convertirà Enric Mayo (Sumem-AM) en nou alcalde.

Mayo agafa el relleu a Èric Sibina, que ha estat al capdavant del consistori els últims vuit anys per aquest partit i que després de gestionar un govern de coalició en el seu primer mandat va unir en una sola candidatura, el 2019, regidors d’ERC i de CiU. La fórmula li va funcionar, arribant fins als nou regidors.

La retirada de Sibina i el retorn de Joan Sadurní, alcalde entre 2007 i 2015, obrien un escenari nou i també noves expectatives, en què Sadurní ha aglutinat l’entorn dels independents fins ara a l’oposició municipal i el sector més afí a Junts, desfent en certa manera la llista unitària de les eleccions de 2019.

Confirmant els pronòstics, la contesa electoral ha estat ajustada, però la presència de només dues candidatures havia de fer decantar la balança cap a una de les parts. La candidatura de Mayo –fill de l’antiga alcaldessa de CiU Maria Rodríguez– va obtenir 568 davant dels 456 de Sadurní, amb una diferència d’11 punts percentuals. I una participació elevada del 66%, prova de l’interès suscitat.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 896 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't