EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Faves i mastegots molt dolços

Els Avis de la Plaça de Vic creen una galeta per commemorar l’1 d’octubre

“El dia del referèndum ens van repartir galetes a tort i a dret, oi? Doncs nosaltres fem el mateix, però per convertir en dolç el que fa un any va ser molt amarg”. És amb aquesta filosofia que els Avis de la Plaça de Vic, en col·laboració amb el forn Sant Jordi de Folgueroles, van elaborar 800 galetes que venien dissabte passat davant la Casa Comella de Vic, al costat de la parada de l’ANC.

Des que va néixer el col·lectiu, al febrer, els avis i àvies es manifesten cada dimarts a la plaça Major amb l’objectiu d’exigir la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats i també que es faci efectiva la República catalana. Coincidint amb l’1 d’octubre, però, tenien clar que “calia fer un pas més” i d’aquí va sorgir la idea de les galetes. “Les vam triar pel doble sentit de la paraula”, explica Josep Pla, “l’embolcall va acompanyat d’una etiqueta on apareixen molts més sinònims, com ara bufetada, ventallot, pinya, bolet o fava”.

L’elaboració dels dolços, que són de tipus holandès i estan fets a base de sucre, mantega, ous i farina, va anar a càrrec de l’equip del mestre forner Xavier Puigseslloses, que cada dimarts també ofereix un esmorzar gratuït als avis i àvies. “S’ha de col· laborar amb ells tant com es pugui, a veure si així entre tots aconseguim sortir del malson que estem vivint”, assegurava el forner Josep Maria Corominas dimecres passat.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't